x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport BORDEAUX – CFR CLUJ 1-0 • Doar o clipă de neatenţie!

BORDEAUX – CFR CLUJ 1-0 • Doar o clipă de neatenţie!

de Marius Mihalcea    |    23 Oct 2008   •   00:00
BORDEAUX – CFR CLUJ 1-0 • Doar o clipă de neatenţie!

Gruparea din Gruia a pierdut aseară pe mâna ei. Autogolul lui Cadu s-a dovedit hotărâtor, iar Girondins ameninţă serios primăvara europeană a CFR-ului. 



La adăpostul celor patru puncte cucerite în confruntările cu granzii grupei, AS Roma şi Chelsea, campioana României a mizat totul pe o singură carte: închiderea culoarelor spre poarta lui Stăncioiu. O tactică care a funcţionat perfect în prima repriză, când francezii n-au avut de ales şi s-au mulţumit să-şi încerce norocul doar cu şuturi de la distanţă. În ciuda precauţiei sale exagerat de excesive, CFR a ripostat o dată, când Culio a fost la un pas să-şi treacă în cont a treia sa reuşită în Liga Campionilor, mingea expediată de la 8 metri fiind deturnată în corner, ca la handbal, de Rame (’36). Primul şut pe spaţiul porţii al meciului! Cea mai mare ocazie de gol a gazdelor l-a avut în prim-plan pe deja celebrul Gourcuff, care l-a întrebuinţat pe Stăncioiu în finalul reprizei, cu un şut de la 25 de metri.

AUTOGOLUL CĂPITANULUI

Iar "joaca" CFR-ului probabil că ar fi ţinut mult şi bine şi în partea a doua a meciului, dacă n-ar fi fost derapajul lui Cadu din minutul 54. Ce s-a întâmplat atunci? Gourcuff a trimis de pe dreapta o nouă minge în careul nostru, la bătaie, iar căpitanul Clujului a intervenit nefericit, deviind mingea în propria poartă. Un balon care altfel ar fi poposit lejer în braţele lui Stăncioiu, care se afla fix pe traiectoria acestuia. 1-0 pentru Bordeaux, cu CFR deschizându-se, în căutarea golului egalizator, şi cu elevii lui Laurent Blanc apărând tot mai periculos în 16-le nostru. Şi totuşi, putea fi 1-1, dacă Y. Kone se ţinea de cuvânt şi fructifica ocazia rarisimă pe care a avut-o în minutul 77. N-a fost să fie.   

A marcat: Cadu (’54-aut.)

Stadion: Chaban Delmas

Spectatori: 26.000

Cartonaş roşu: Trică (’90)

Arbitri: Ivan Bebek – Tomislav Petrovici, Tomislav Setka (toţi din Croaţia)

BORDEAUX: Rame – Chalme, Planus, Diawara, Jiurietti – Obertan (’60 Gouffran), Fernando, Diarra, Gourcuff, Bellion (’60 Wendel) – Chamakh. Antrenor: Laurent Blanc

CFR:
Stăncioiu – Tony, Cadu, Sousa, Perreira – Dubarbier (’74 Didy), Perralta, Mureşan, Trică, Culio – Y. Kone (’86 E. Kone). Antrenor: Maurizio Trombetta

Trombetta: "Cred că un scor egal ar fi fost mai echitabil"

Imediat după finalul partidei, tehnicianul italian, Maurizio Trombetta, nu şi-a putut ascunde amărăciunea pentru că înfrângerea echipei sale a venit în urma unui autogol. La primul insucces pe banca CFR-ului după opt partide scurse de la instalarea sa, Trombetta a avut totuşi puterea să spună câteva vorbe chiar la ieşirea de pe gazon. "A fost o partidă decisă de un eveniment nefericit. Cadu nu este însă de acuzat, deoarece a fost o minge grea şi nu l-a auzit pe Stăncioiu când i-a strigat să-i lase mingea. Din păcate, n-am reuşit să marcăm din ocaziile pe care le-am avut, iar la acest nivel eşti taxat imediat. Sunt conştient că n-am avut multe prilejuri să înscriem, dar puteam da gol în 2-3 rânduri. Am jucat de la egal la egal contra lui Girondins Bordeaux şi de aceea cred că o remiză ar fi fost mai echitabilă. Schimbările le-am făcut mai târziu, deoarece am sperat că Dubarbier va reuşi, prin viteza sa, să ajute mai mult echipa pe faza de contraatac. A fost şi puţină oboseală, este cert că n-am prins cea mai bună zi. Sper să recuperăm peste două săptămâni ceea ce am pierdut azi", a declarat antrenorul Clujului.

×
Subiecte în articol: sport