x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport C.M. 2010 băgă două miliarde de euro în contul FIFA

C.M. 2010 băgă două miliarde de euro în contul FIFA

21 Apr 2009   •   00:00

Drepturile de televizare pentru Cupa Mondială din anul 2010, găzduită de Africa de Sud, urmează să aducă 25 miliarde de ranzi (2,1 miliarde euro) Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), potrivit agenţiei SAPA, citată de AFP.



Suma a fost anunţată de către responsabilul cu televiziunea din cadrul FIFA, Niclas Ericson, în cursul unei conferinţe de presă ce a avut loc la Johannesburg.

Federaţia Internaţională de fotbal intenţionează, totodată, să ofere posibilitatea vizionării meciurilor turneului final de anul viitor sutelor de milioane de proprietari de telefoane mobile din întreaga lume şi prevede semnarea unor acorduri speciale cu posturile de televiziune de pe întregul continent african, care va găzdui pentru prima oară în istoria sa o Cupă Mondială de fotbal. "Am încheiat un acord cu Uniunea difuzorilor africani, pentru vânzarea drepturilor de televizare în 41 de ţări din Africa sub-sahariană, până la finele lui 2009", a precizat Ericson, care visează ca o echipă africană să ajungă în finala competiţiei "pentru stimularea audienţei".

FIFA va cheltui 1,5 miliarde de ranzi (128 milioane euro) pentru transmisiile televizate de la Cupa Mondială 2010, competiţie care va fi urmărită, conform estimărilor, de peste 26 miliarde de telespectatori.

×
Subiecte în articol: sport