x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cale batuta pentru trupa lui Andone!

Cale batuta pentru trupa lui Andone!

10 Aug 2004   •   00:00

Manchester United este in corzi! Nu va frecati la ochi, deoarece aceasta este concluzia lui Sir Alex Ferguson dupa infrangerea, 1-3, din Supercupa Angliei din fata lui Arsenal.

PAUL ANDONE

Cel mai bogat club din lume nu va putea conta la meciul de maine seara, cu Dinamo, din cadrul turului III preliminar al Ligii Campionilor, pe noua jucatori: Van Nistelrooy, Rio Ferdinand, Heinze, Cristiano Ronaldo, Kleberson, Solskjaer, Miller, Saha si Brown, informeaza cotidianul The Sun.

ABSENTE. Van Nistelrooy se va opera de hernie de disc, Ferdinand este suspendat, Heinze si Ronaldo vor fi prezenti la Jocurile Olimpice cu reprezentativele Argentinei, respectiv Portugaliei, Kleberson, Solskjaer si Miller sunt accidentati. Cei mai noi clienti ai infirmeriei sunt Saha, care are probleme la ligamentele incrucisate, si Brown, accidentat la tendonul lui Achile. In schimb, Darren Fletcher este apt de joc, dar antrenorul Alex Ferguson ar putea sa nu conteze pe el deoarece este suspendat pentru primele doua etape din campionatul Angliei. Astfel, pentru meciul cu Dinamo, atacul lui United se bazeaza doar pe tanarul Allan Smith, transferat de la Leeds, si pe uruguayanul Diego Forlan. Sa ne bucuram?

COSMAR. Ferguson considera ca partida cu Dinamo este "criminala" pentru echipa sa. "Este cel mai prost start de sezon din punctul de vedere al disponibilitatii lotului. Cu Arsenal a trebuit sa-i inlocuiesc pe Keane si Giggs pentru ca ii asteapta un meci greu la Bucuresti", a spus Ferguson. The Mirror noteaza ca, in cazul in care Dinamo ar elimina pe Manchester, gruparea engleza ar suferi pierderi financiare de 15 milioane de lire sterline. "Daca Manchester va juca in Romania asa cum a facut-o cu Arsenal, incredibilul ar putea deveni realitate. Este greu sa-ti amintesti o perioada de timp in care Manchester sa fi fost atat de jenanta in defensiva si cu atata lipsa de apetit in faza de atac". Sud-africanul Quinton Fortune este criticat pentru jocul sau din meciul cu Arsenal. "Daca Ferguson va fi fortat sa joace cu el la Bucuresti, United ar putea claca", a comentat cotidianul britanic.

INCREDERE

Capitanul "cainilor", Florentin Petre, priveste cu optimism intalnirea cu Manchester. Intr-un interviu acordat ieri site-ului oficial al FC Dinamo, mijlocasul de buzunar nu ezita sa spuna ca echipa sa va marca cel putin o data in poarta americanului Tim Howard. "Nu stiu cat de important este pentru Dinamo ca lipsesc Van Nistelrooy si Cristiano Ronaldo. Nu conteaza, pentru ca exista jucatori care pot sa ii suplineasca. In ceea ce ma priveste, nu cred ca voi juca pe dreapta ca sa il am adversar pe Ryan Giggs. Am mare incredere in Ionel Danciulescu, este in forma mare. In aceasta perioada ne-a tot salvat. Este normal ca el sa inscrie toate golurile, fiind atacant. Noi trebuie sa muncim pentru el. Sunt convins ca va inscrie si miercuri. Cred ca, in acest moment, Danciulescu este omul numarul unu al nostru. Depindem de el, este marcatorul nostru principal", spune "Peter". Pentru intalnirea istorica de maine seara, Dinamo a editat un numar special al revistei oficiale, care va fi impartit la ora jocului. (Marian Stefan)

Andone: "Ii putem bate"

Antrenorul lui Dinamo, Ioan Andone, a revenit ieri dupa-amiaza de la Cardiff, cu concluziile despre Manchester, adversara de maine din turul III preliminar al Ligii Campionilor. El i-a spionat pe "diavoli" in Supercupa Angliei, pierduta cu 3-1 in fata lui Arsenal.

  • Jurnalul National: Ce impresie v-a lasat Manchester?

    Ioan Andone: Am vazut doua echipe extrem de puternice, dar vreau sa mentionez din start ca Arsenal a fost mult peste Manchester United. La toate capitolele. United e departe de ceea ce era anul trecut. Acum nu poti sa-ti dai seama de adevarata valoare a lor.

  • Ati revenit mai increzator?

    Manchester ramane aceeasi echipa de temut, britanica, de forta, dar scartaie destul de multe in jocul lor. Avand atatea absente este normal ca relatiile de joc sa nu mai fie la fel ca inainte. Joaca mult la intamplare, bubuie mingii din aparare, dar, normal au si puncte forte.

  • Care ar fi acelea?

    In primul rand linia de mijloc. Keane, Scholes si Giggs au o forta fantastica. Oricum, Ferguson a lasat impresia ca nu il intereseaza acest trofeu, ci meciul de la Bucuresti. I-a schimbat pe toti cei trei mijlocasi dupa o ora. Apoi, in atac, Allan Smith este un jucator decisiv.

  • Care sunt sansele lui Dinamo?

    Eu zic ca la Bucuresti putem spera intr-un rezultat favorabil. Putem sa-i batem aici. Sunt convins ca stadionul va fi plin, asa cum era pe vremea cand jucam cu Hamburg. Oricum, ne intereseaza foarte mult reprezentarea europeana, iar campionatul a trecut in planul secund in aceasta perioada.

    "DIAVOLII" STAU LA HILTON

    Delegatia lui Manchester va sosi in aceasta dupa-amiaza la Bucuresti, cu o cursa charter care va ateriza pe Aeroportul Otopeni la ora 14:30. Cartierul general al englezilor va fi la Hotelul Hilton, pazit ca un obiectiv militar pentru 48 de ore. "Diavolii" vor sustine antrenamentul oficial pe Stadionul National din Complexul "Lia Manoliu" diseara la ora 19:00, managerul Ferguson dand ordin ca nici pasarea sa nu patrunda pe timpul sedintei de pregatire. Cei peste 1.500 de sustinatori ai lui Manchester vor sosi maine dimineata si se asteapta ca acestia sa ia cu asalt pub-urile din centrul Capitalei, importante forte de ordine fiind dizlocate pentru paza reprezentantilor Reginei.

    AZI, PRIMELE MECIURI

    Liga Campionilor - turul III preliminar
  • 19:00 TSKA Moscova (Rusia) - Glasgow Rangers (Scotia)
  • 20:00 Dinamo Kiev (Ucraina) - Trabzonspor (Turcia)
  • 21:00 PAOK Salonic (Grecia) - Maccabi Tel-Aviv (Israel)
  • 21:45 Grazer AK (Austria) - Liverpool (Anglia)
  • 22:00 Benfica (Portugalia) - Anderlecht (Belgia)
  • 22:00 Juventus (Italia) - Djurgarden (Suedia)

    Celelalte 10 jocuri, printre care si Dinamo - Manchester, se vor disputa maine seara. Partidele retur vor avea loc la 24/25 august.

    Cupa UEFA - turul II preliminar
  • 19:00 Buducnost (Serbia) - Maribor (Slovenia)
  • 19:00 Omonia (Cipru) - TSKA Sofia (Bulgaria)
  • 19:00 Pasching (Austria) - Zenit St-Petersburg (Rusia)

    Celelalte meciuri se vor disputa joi. Partidele retur vor avea loc la 26 august.
  • ×
    Subiecte în articol: sport dinamo manchester