x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Campionatul Mondial 2010/ Brazilia, planul de rezervă al FIFA

Campionatul Mondial 2010/ Brazilia, planul de rezervă al FIFA

de Ovidiu Ciutescu    |    17 Iul 2008   •   00:00
Campionatul Mondial 2010/ Brazilia, planul de rezervă al FIFA

13:14 • Cotidianul spaniol AS susţine că FIFA intenţionează să mute Campionatul Mondial din 2010 din Africa de Sud în Brazilia, în cazul în care statul african se va afla în imposibilitatea organizării celei mai importante competiţii inter-ţări.

Cotidianul spaniol AS susţine că FIFA intenţionează să mute Campionatul Mondial din 2010 din Africa de Sud în Brazilia, în cazul în care statul african se va afla în imposibilitatea organizării celei mai importante competiţii inter-ţări.

 

MĂSURĂ. "Planul B al lui Joseph Blatter pentru Mondialul din 2010 este Brazilia. Ţara din America de Sud, care anul trecut a fost desemnată gazdă a ediţiei din 2014, a devenit prima opţiune pentru înlocuirea Africii de Sud, în cazul în care aceasta nu va putea organiza Campionatul Mondial din 2010. FIFA a informat deja Guvernul sud-african de intenţia sa de a consulta Federaţia Braziliană în privinţa schimbării organizatoarei. Astfel, Brazilia ar urma să organizeze ediţia din 2010, iar Africa de Sud pe cea din 2014", notează AS. La începutul lunii iulie, FIFA a precizat că are încredere că Africa de Sud va fi capabilă să organizeze CM 2010, dar preşedintele Joseph Blatter a admis că are un plan de rezervă. "Nimic nu este gata, dar totul trebuie să fie finalizat în timp util. Cupa Mondială va avea loc în Africa de Sud, trebuie să aibă loc aici. Decizia a fost luată pentru a i se da Africii un eveniment de anvergură", a spus atunci secretarul general al FIFA, Jerome Valcke. Africa de Sud a construit cinci stadioane noi pentru Campionatul Mondial din 2010, iar alte cinci au fost renovate. Costurile totale ale investiţiei în stadioane s-au ridicat la 1,2 miliarde de dolari.

 

×
Subiecte în articol: sport campionatul mondial