x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Campionatele Europene de Canotaj Bled 2023 – rezultatele României în ziua de vineri

Campionatele Europene de Canotaj Bled 2023 – rezultatele României în ziua de vineri

de Redacția Jurnalul    |    26 Mai 2023   •   19:45
Campionatele Europene de Canotaj Bled 2023 – rezultatele României în ziua de vineri
Sursa foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Repetiția pentru finală a bărcii amiral a canotajului românesc a reușit perfect fetelor din barca de 8+1 a României, în cadrul cursei de stabilire a culoarelor de start, de vineri, de la Campionatele Europene de Canotaj Bled 2023.

Tricolorele Simona Radiș, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș, Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Adriana Adam, Roxana Anghel, Magda Rusu și Victoria Petreanu, încurajate de pe mal de Elisabeta Lipă, au dominat cursa preliminară și au depășit echipajul din Marea Britanie cu peste trei bărci avans.

”Avem resurse pentru finală, a fost o cursă bună și suntem încrezătoare!” au punctat fetele la sosire.

În cursa de recalificare a echipajului din barca de patru vâsle, sportivele Ioana Moroșan, Andrada Moroșanu, Cristina Drugă și Patricia Cireș au terminat pe locul 3 seria și au ratat finala probei.

Băieții din barca de patru vâsle, Florin Enache, Ioan Prundeanu, Constantin Adam și Mihai Chiruță au reușit să treacă primii linia de sosire și să se califice pentru finala de sâmbătă.

”Nimic nu e greu când lupți pentru România!” a punctat ștrocul Florin Enache, pentru pagina COSR.

Ziua a fost încheiată cu o cursă controlată de băieții din barca de dublu vâsle. Echipajul Ciprian Tudosă, Florin Arteni s-a calificat în semifinale. Deși sunt împreună de câteva luni în această barcă cei doi cresc de la cursă la cursă. Experiența lui Ciprian Tudosă, vicecampion olimpic, este importantă în gestionarea bărcii.

”Mi-a plăcut azi. Am controlat cursa și cred că putem avea viitor în această probă în care e o concurență mare. Abia aștept următoarea cursă, am încredere, vom lupta!” a spus Ciprian Tudosă.

Sâmbătă, tricolorii vor concura în șase curse. Două semifinale – dublu rame masculin, dublu vâsle masculin; patru finale – patru rame feminin, patru vâsle masculin, simplu categorie ușoară și 8+1 masculin.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: canotaj campionat european