x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cătălin Chirilă s-a calificat în semifinala probei olimpice de canoe sprint 1.000 m

Cătălin Chirilă s-a calificat în semifinala probei olimpice de canoe sprint 1.000 m

06 Aug 2021   •   08:20
Cătălin Chirilă s-a calificat în semifinala probei olimpice de canoe sprint 1.000 m

Sportivul român Cătălin Chirilă s-a calificat vineri dimineață direct în semifinala probei de canoe sprint 1.000 metri, de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Celălat reprezentant al României, Victor Mihalachi, nu a reușit să acceadă în semifinală, după două tentative, în serii și sferturi de finală.

Cătălin Chirilă a câștigat prima serie de calificare, trecând linia de sosire cu timpul de 4:05.617 minute. Chirilă (23 ani) a făcut o demonstrație de forță, pe finalul cursei, de-a lungul căreia s-a plasat pe locul secund la toate cele trei puncte intermediare de control, fiind devansat de cubanezul Jose Ramon Pelier Cordoba, pe care l-a întrecut pe ultimele zeci de metri.

Al doilea român prezent la start, Victor Mihalachi (32 ani), a luat startul în cea de a 4-a serie de calificări. Acesta a început foarte bine și a trecut al doilea la punctul de control de la 250 de metri, în tandem cu moldoveanul Serghei Tarnovschi. La 500 de metri, francezul Adrien Bart a venit puternic din urmă și a trecut pe locul 2, reușind, alături de Tarnovschi să ia un avans pe care Mihalachi nu l-a mai putut recupera. În condițiile în care doar primele două locuri se calificau direct în semifinale, românul și-a conservat forțele pentru a doua cursă de calificare, ce din sferturile de finală, la care au participat toți concurenții necalificați direct, din serii.

Din păcate, Mihalache nu a reușit să se califice nici din sferturile de finală, clasându-se după cei 1.000 de metri doar al patrulea, doar primele două locuri avân asigurat accesul în semifinale.

Semifinalele au loc sâmbătă dimineață, de la ora 3.44, iar finala de la 5.53 (ora României).

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: olimpiada tokyo