x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cazul Alexa - Dinamo si Steaua se iau la misto

Cazul Alexa - Dinamo si Steaua se iau la misto

de Vicentiu Neagoe    |    Mihai Igirosanu    |    01 Feb 2006   •   00:00
Cazul Alexa - Dinamo si Steaua se iau la misto

Patronul Stelei, Gigi Becali, a spus ca, daca ar fi plusat cu 40.000 de dolari, Dan Alexa ar fi devenit stelist. Mijlocasul dinamovist a decla-rat ca, de fapt, a fost vorba de o inscenare pusa la cale de mentorul sau, Gigi Netoiu.

Prezent la emisiunea "Om la Om", de la TV Sport, principalul finantator al ros-albastrilor a confirmat informatiile publicate, in premiera, de Jurnalul National la data de 14 ianuarie, conform carora tatal jucatorului Alexa a fost intermediarul care a intrat in posesia celor 200.000 de dolari oferiti de Steaua pentru semnatura.

DEZVALUIRI. "M-am inteles cu tatal lui Alexa pentru suma de 200.000 de dolari la semnatura pentru jucator", a dezvaluit Becali luni seara. Apoi a motivat ratarea transferului. "Dupa aceea, Alexa a spus ca vrea 200.000 de euro. I-am explicat ca la Steaua toate salariile sunt in dolari. El a fortat nota si nu i-am dat. Mi-am facut socoteala si, daca acceptam, trebuia sa mai ofer 40.000 de dolari in plus. Daca ii dadeam, Alexa era acum la Steaua. In mod clar, merita banii, dar batusem palma pentru o suma si eu nu ma mai intorc. Am principiile mele. Sa vezi ce suflet de «caine» mai avea acum Alexa daca ii mai dadeam 40.000 de dolari", a incheiat Becali.

"GLUMA". Intr-o interventie la postul Total Sport FM, Dan Alexa a reactionat ieri cu o declaratie cel putin bizara. "Nu a fost nimic serios de la inceput. Domnul Netoiu mi-a zis sa ma joc cu ei, sa le cer intai dolari, apoi euro... Le ceream si coroane poloneze daca era nevoie, dar nu m-as fi dus niciodata la Steaua. Domnul Becali spune ca are principii, dar la trei zile dupa ce am cerut mai multi bani m-a sunat sa vin la Steaua." Reactia lui Alexa pare a fi o incercare de a-si curata imaginea in fata fanilor dinamovisti, care nu au vazut cu ochi buni negocierile dintre idolul lor si rivalii din Ghencea. Daca dezvaluirile sale sunt reale si totul chiar a fost o poanta cu iz de cacealma, situatia devine grava. Pentru ca "gluma" regizata de Netoiu si pusa in scena de Alexa nu s-a oprit la stadiul unor negocieri fictive, ci l-a determinat pe presedintele executiv al Stelei, Mihai Stoica, sa efectueze o calatorie inutila pana la Beijing. Greu de crezut ca se poate glumi intr-un asemenea mod!

ASTEPTARE
Presedintele executiv al lui Dinamo, Ioan Becali, a declarat ca Dan Alexa a semnat un contract pe 4 ani, iar actele au fost depuse deja la LPF. "Acum asteptam doar ca FIFA sa trimita la Federatie transferul provizoriu al jucatorului. Sper ca hartia de la forul international sa ajunga cat mai repede", a declarat oficialul "cainilor". Alexa se afla in litigiu cu fostul sau club, Beijing Guoan, chinezii neachitandu-i la timp ultima rata din contract. Acesta a fost si motivul pentru care jucatorul roman si-a reziliat intelegerea cu asiaticii, nefiind vorba de nici o clauza. "De abia astept sa se termine odata. Momentan, ma pregatesc singur, dar de joi voi intra in programul echipei. In procesul cu Beijing Guoan mi l-am luat ca avocat pe Dupont, cel care a devenit celebru in urma cazului Bosman. Probabil ca ne vom judeca un an-doi, nu stiu".

ACUZATII
Contactat telefonic de Total Sport FM, vicepresedintele dinamovist Gigi Netoiu a replicat declaratiilor date de principalul finantator al Stelei, Gigi Becali: "In momentul in care ajungi sa pleci in China ca sa disputi un jucator care iti apartine, practic, 100%, e regretabil. O data cu venirea lui MM Stoica in China s-au ingreunat discutiile si cu oficialii de acolo, insa Dan a tinut permanent legatura cu mine. Am vrut sa vedem pana unde va ajunge acest joc murdar facut de cei de la Steaua, dar nu s-a pus nici o clipa problema ca Alexa sa ajunga in Ghencea. El a renuntat la niste drepturi financiare destul de consistente in China, iar daca il interesau banii ramanea acolo, nu venea la Dinamo". De precizat ca Alexa a plecat de la chinezi tocmai pentru ca nu si-a primit ratele din contract, judecandu-se acum cu Beijing Guoan pentru a-si primi banii.

CARLOS A ALES NUMARUL 13
Dupa ce luni dupa-amiaza a semnat contractul pe trei ani si jumatate cu echipa campioana a Romaniei, portarul lusitan Carlos Alberto Fernandes (foto) a vorbit ieri pentru site-ul oficial al Stelei. "Sunt fericit. Am gasit Steaua ca pe o echipa unita, cu baieti modesti, care sunt preocupati doar de a juca un fotbal cat mai bun. Stiam ca Steaua este o echipa valoroasa, lucru pe care l-am observat imediat si la amicalul cu Steaua Rosie Belgrad", a declarat portughezul. Fostul portar al Boavistei Porto si-a ales sa poarte la Steaua tricoul cu numarul 13, iar ieri a efectuat primele antrenamente sub comanda lui Cosmin Olaroiu. Nascut in Congo, la Kinshasa, Carlos este bun cunoscator al limbii franceze, in care dialogheaza cu coechipierii si cu staff-ul tehnic. El este ajutat de noul preparator fizic, italianul Fernando Hippoliti, care a lucrat in staff-ul lui AS Monaco, dar si de fundasul dreapta, George Ogararu, ambii buni cunoscatori ai limbii franceze. Mai mult ca sigur, Carlos Fernandes va debuta astazi in echipa ros-albastrilor, cu prilejul meciului amical pe care aceasta il va sustine contra liderului la zi al campionatului din Cehia, Slovan Liberec. "Am vrut un portar care isi asuma riscuri. Sunt fericit ca l-am adus si sper ca suporterii sa-l adopte repede", a declarat presedintele executiv, Mihai Stoica.

OLI: "N-AM TRADAT NICIODATA"
La sfarsitul acestei saptamani, numarul 15 al revistei Suporter Steaua (foto) va putea fi gasit la punctele de difuzare a presei. Intr-un amplu interviu acordat in paginile publicatiei, antrenorul Cosmin Olaroiu vor-beste despre planurile sale, despre principiile sale ca antrenor, dar si despre controversele iscate anul trecut in jurul meciului Steaua - Poli Timisoara (2-1). "S-au scris numai aberatii atunci. Sunt prieten cu Gigi Becali, iar el stie ca nu am tradat si nu voi trada pe nimeni niciodata. Nu a fost nimic necurat la acel meci. Pur si simplu, Steaua a fost mai buna decat Poli", a spus Olaroiu. De asemenea, in paginile revistei se mai poate lectura un inedit interviu cu mijlocasul Gabriel Bostina, unul dintre cei mai in forma jucatori in sezonul trecut.
×
Subiecte în articol: sport steaua becali dolari