x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cazul Inter - Patru etape fara suporteri

Cazul Inter - Patru etape fara suporteri

15 Apr 2005   •   00:00

Inter a aflat aseara pretul pe care va trebui sa-l plateasca pentru ispravile propriilor suporteri la euroderby-ul cu Milan din Liga Campionilor.

Echipa antrenata de Roberto Mancini va juca cel putin patru meciuri in cupele europene cu portile inchise. Comisia de Disciplina a UEFA s-a reunit ieri la sediul de la Nyon pentru a lua o decizie in "cazul Inter". La finalul sedintei, comisia a dictat o sanctiune initiala de sase partide cu portile inchise. Totusi, Inter va fi obligatoriu lipsita de sprijinul tifosilor doar in urmatoarele patru meciuri. In cazul in care suporterii "nerazzurri" vor provoca alte incidente in urmatorii trei ani, atunci gruparea italiana va fi automat nevoita sa mai joace inca doua etape pe un "San Siro" pustiu. Pe langa aceste sanctiuni, Inter-ul a pierdut la "masa verde", 0-3, derby-ul cu Milan si a primit aproape 200.000 de euro amenda. (Delia Gomoescu)

MASURI CONTRA VIOLENTEI
Incidentele de pe "San Siro" au provocat un adevarat cutremur in fotbalul peninsular. Decizia Federatiei Italiene de Fotbal de a suspenda meciurile la primul obiect aruncat pe teren a fost urmata de o circulara a Ministerului de Interne. Ordinul se adreseaza autoritatilor locale, care in cazul unor "incidente grave" inainte sau in timpul unui meci pot hotari suspendarea sau amanarea partidei. Masurile drastice nu sunt insa pe placul cluburilor. "E exagerat ca un meci sa fie suspendat din cauza unei petarde", crede Luciano Moggi, directorul general al lui Juventus. In schimb, Gino Corioni, presedintele Bresciei, considera ca in acest fel cluburile vor ajunge la mana suporterilor.

×
Subiecte în articol: sport