x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cazul Mutu: Spre interogatoriu

Cazul Mutu: Spre interogatoriu

de Delia Gomoescu    |    24 Feb 2010   •   00:00
Cazul Mutu: Spre interogatoriu
Sursa foto: /Afp/Mediafax

Săptămâna viitoare, Adi Mutu va fi audiat la Roma de procurorul antidoping al CONI. Atacantul Fiorentinei speră că va demonstra buna sa credinţă în "cazul sibutramina" şi că va primi astfel o sancţiune minimă.



Viitorul lui Adi Mutu se va decide în mai puţin de o lună. Atacantul Fiorentinei este aşteptat în mai puţin de o săptămână, probabil luni sau marţi, în faţa procurorului antidoping al Comitetului Olimpic Italian, o decizie în cazul său urmând să fie luată în jurul datei de 20 martie.

"Avocaţii lui Mutu pregătesc apărarea pentru testele pozitive cu sibutramină de la controalele din 10 ianuarie (Fiorentina - Bari) şi 20 ianuarie (Fiorentina - Lazio). În prima săptămână din martie, Mutu va fi audiat de procurorul antidoping, care va decide dacă-l va suspenda sau nu. În cazul unei suspendări, procurorul va propune perioada descalificării, care va fi apoi evaluată de Tribunalul Naţional Antidoping. O decizie finală în acest caz ar putea fi luată la 20 martie", scrie Gazzetta dello Sport.

NEGLIJENŢĂ, NU RECIDIVĂ
Potrivit cotidianului La Nazione, "Briliantul" vrea să demonstreze buna sa credinţă. "Se pare că procurorul ar putea să nu considere valid testul pozitiv de la Chelsea, deci Mutu nu va fi considerat recidivist, însă îi va imputa jucătorului faptul că nu a informat medicul echipei din Florenţa că ia pilule pentru slăbit", notează ziarul toscan.

La rândul său, site-ul "violanews.com" îşi exprimă speranţa că atacantul Fiorentinei va primi o suspendare minimă, de o lună, pe care s-o fi ispăşit deja la momentul anunţării verdictului. Mutu a revenit luni la Florenţa de la Santo Domingo, unde a petrecut câteva zile alături de familie. Ieri, atacantul român era aşteptat să-şi reia pregătirile alături de coechipierii de la Fiorentina.

×
Subiecte în articol: sport