x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CCA - Craciunescu se duce la Tribunal

CCA - Craciunescu se duce la Tribunal

de Vicentiu Neagoe    |    Ionut Paduraru    |    05 Noi 2005   •   00:00
CCA - Craciunescu se duce la Tribunal

Sedinta de ieri a Comitetului Executiv al FRF a consfintit mazilirea lui Ion Craciunescu din functia de presedinte al CCA.

Anuntata demitere a sefului arbitrilor a devenit oficiala ieri. Dupa sedinta Comitetului Executiv, Craciunescu a spus ca a fost injurat de Mircea Sandu.

Inlocuirea lui Craciunescu de la conducerea arbitrajului romanesc parea iminenta inca de acum o saptamana, cand membrii CCA inaintasera mai marilor federatiei propunerea de destituire. Decizia a devenit oficiala ieri, dupa ce noua din cei 13 membri ai Comitetului Executiv au votat pentru demiterea lui Craciunescu. Impotriva acestei decizii au votat doar seful LPF, Dumitru Dragomir, si Ioan Becali, in timp ce Ion Craciunescu si Dinu Gheorghe s-au abtinut. Cu toate acestea, presedintele lui Dinamo s-a declarat foarte suparat de hotararea Comitetului Executiv: "A castigat mafia".

CONFLICT. Dupa sedinta, Craciunescu a declarat ca a fost injurat si amenintat de presedintele FRF, Mircea Sandu. Totul a pornit dupa ce fostul arbitru FIFA i-a urat "Nasului" sa ramana "30 de ani in fruntea federatiei, cum a fost si Ceausescu". "Nu mi s-a dat nici un motiv concret pentru inlocuire, in afara de recomandarea membrilor CCA. Nu poate fi ceva de ordin financiar, cand am venit la CCA aveam 200 de milioane in cont si acum avem peste un miliard. Iar FIFA ne-a catalogat, intr-un raport, ca a doua federatie, la capitolul arbitraj, cu activitate spre excelent", a spus Craciunescu, adaugand ca isi doreste sa revina in functie, dar cu un alt presedinte la FRF. La inceputul saptamanii viitoare se va lua o decizie privind numirea unui interimar in functia de presedinte al CCA.

CONSTERNARE
"Nu am crezut in viata mea ca un presedinte de federatie poate sa injure si sa ameninte un om asa cum a facut Mircea Sandu cu mine. M-a injurat cu morti, cu d-astea si m-a amenintat cu FIFA si UEFA ca-mi arata el mie. Iau in calcul si varianta sa-l dau in judecata, pentru ca au fost si altii de fata"
Ion Craciunescu

DRAGOMIR: "A FOST O TIGANIE!"
Presedintele LPF, Dumitru Dragomir (foto), a declarat la iesirea din sediul FRF ca sedinta Comitetului Executiv a fost "o tiganie". "Am venit la o executie care s-a facut poate de acum 2-3 saptamani si asta nu e democratic. Azi n-a fost Comitet Federal, a fost o tiganie inauntru. Eu am luat cuvantul, l-am aparat pe Craciunescu. Dar am doar un vot, ce sa fac mai mult? Sa ma iau la bataie cu ei? Oricum, faceam meci nul daca ma luam la bataie cu ei. Dar ei sunt cei multi. Oricum, le-am spus ca nu din cauza lui Porumboiu a fost dat afara Craciunescu. L-au dat altii, altii mai mari decat Porumboiu", a spus Dragomir, care a prezis apoi ca Ion Craciunescu va fi reinstalat, in curand, in fruntea arbitrajului romanesc: "Eu le-am spus ca vom fi fortati sa-l aducem pe Craciunescu inapoi. O sa vedeti daca am dreptate sau nu. E greu sa gasesti un om care sa struneasca la fel ca el aceasta meserie".

×
Subiecte în articol: sport craciunescu