x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CE HANDBAL FEMININ / Decisiv cu Norvegia

CE HANDBAL FEMININ / Decisiv cu Norvegia

de Vlad Ionescu    |    11 Dec 2008   •   00:00
CE HANDBAL FEMININ / Decisiv cu Norvegia

România a învins aseară Ucraina, scor 40-32 (17-18), în grupa principală I a CE din Macedonia. Şansele de calificare în semifinale depind acum de meciul de azi, cu Norvegia. 



După înfrângerea neaşteptată (18-26) suferită în faţa Spaniei, tricolorele erau obligate să bată Ucraina pentru a mai spera la calificarea în semifinale. Aflate pe ultimul loc înaintea acestui meci, ex-sovieticele şi-au vândut scump pielea, chinuindu-ne mai bine de o repriză. Absenţa Ramonei Maier, devenită indisponibilă pentru restul turneului, s-a făcut simţită din plin, înlocuitoarea sa, Cătălina Cioaric, nedovedindu-se o soluţie pe măsură pentru postul de extremă dreapta. În prima repriză româncele au evoluat oscilant, ceea ce le-a permis ucrainiencelor să aibă la pauză un avantaj minim, scor 18-17. Lucrurile au intrat în normal abia după pauză, când Elisei, Manea şi Amariei au început să înscrie gol după gol, iar Luminiţa Dinu a închis poarta, tabela indicând în minutul 50 scorul de 32-25 pentru elevele lui Radu Voina. Au marcat: Lecuşanu (10), Elisei (7 goluri), Amariei (6), Manea (6), Meiroşu (4), Neagu (3), Crap (3), Geiger (1). Astăzi, la ora 21:15 (în direct la TVR 2), în ultimul meci din grupă, România întâlneşte Norvegia.

Nici măcar o victorie în faţa campioanei olimpice de la Beijing nu ne asigură matematic calificarea în semifinale, totul depinzând şi de rezultatele care se vor înregistra în partidele Danemarca – Ucraina şi Ungaria – Spania.

×
Subiecte în articol: sport