x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CFR Cluj a câştigat al doilea titlu din istorie

CFR Cluj a câştigat al doilea titlu din istorie

16 Mai 2010   •   00:00

În faţa a circa 22.000 de spectatori, CFR Cluj s-a impus cu 2-1 în partida cu Internaţional Curtea de Argeş şi şi-a asigurat al doilea titlu de campioană din istorie. După meci, jucătorii echipei ardelene au primit trofeul, tricourile şi medaliile de campioni ai României oferite de vicepreşedintele LPF, Alexandru Boc, şi de secretarul general al LPF, Valentin Alexandru.

Pentru tehnicianul Andrea Mandorlini, în vârstă de 49 de ani, venit la CFR Cluj în noiembrie 2009, acesta este primul titlu de campion ca antrenor, el câştigând în trecut acest trofeu doar ca jucător, cu Inter Milano, în 1989. "E meritul jucătorilor, ei au făcut totul pentru acest titlu. Suntem mândri de ce am realizat, am făcut tot ce se putea pentru a câştiga titlul. A fost un sezon greu, dedic victoria suporterilor care au fost alături de noi", a declarat Mandorlini.

Ţintesc eventul

"Acum ne gândim la Cupa României, pe care trebuie să o câştigăm. Încă nu ne gândim la Liga Campionilor, să luăm Cupa şi apoi ne vom gândi. Vrem echipe tari, Inter, Barcelona... Vrem o grupă tare, cu echipe de top din Europa. Toată echipa merită felicitări, staful tehnic, administraţia, în frunte cu Arpad Paszkany. Mergem la Ceahlăul, trebuie să jucăm din onoare, dar ne gândim la Cupă deja", a spus şi preşedintele lui CFR, Iuliu Mureşan.

Acuzaţii din partea rivalilor

Mai mulţi conducători din Liga I au contestat victoria lui CFR din etapa a 33-a, facilitată şi de două mari erori ale lui Ousmane Viera, fundaşul central aflat sub contract cu gruparea ardeleană şi împrumutat în acest retur la Internaţional.

"Evoluţia lui Viera lasă loc la mari interpretări, ce nu fac cinste celor care sunt campioni astăzi. E jucătorul lor, sub contract cu CFR Cluj şi lasă loc de interpretări. Urmăriţi şi alte meciuri şi vedeţi dacă a jucat aşa Viera. Oricum erau campioni, de ce trebuia să dea Viera pe lângă ea sau să se dea la o parte la golul doi", a spus patronul lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu.

"Îi felicit, jos pălăria în faţa lor! Dacă ai jucători la Alba Iulia şi se dau la o parte, dacă ai jucători la Internaţional şi se dau la o parte, legea permite... Sunt foarte invidios, dar n-am ce să iau de la modelul lor. Mie mi-e frică să fac ce au făcut ei. Au făcut, tot respectul şi îi felicit pentru campionat", a afirmat şi patronul Stelei, Gigi Becali.

×
Subiecte în articol: redactie