x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cfr Cluj – Dinamo:Gata prietenia, lupta e pe Ligă!

Cfr Cluj – Dinamo:Gata prietenia, lupta e pe Ligă!

de Daniel Stan    |    16 Oct 2008   •   00:00
Cfr Cluj – Dinamo:Gata prietenia, lupta e pe Ligă!

Chiar dacă are patru puncte avans în faţa Stelei, pentru gruparea din Ştefan cel Mare abia urmează adevăratele şocuri. Unul l-a pierdut deja în Giuleşti.



Chiar dacă are patru puncte avans în faţa Stelei, pentru gruparea din Ştefan cel Mare abia urmează adevăratele şocuri. Unul l-a pierdut deja în Giuleşti.
În urmă cu două sezoane, dinamoviştii şi-au ajutat rivala de moarte, Steaua, să ajungă în Liga Campionilor, după un 1-0 cu CFR Cluj şi cu un Gigi Becali entuziast la tribuna oficială. După un an însă, "câinii" au fumat pipa păcii cu gruparea clujeană. A fost un eşec, 1-2 în "Groapă", cu multe semne de întrebare, apoi un 2-1 în faţa Stelei, rezultat care i-a făcut campioni pe CFR. Numai că în acest moment nu mai este loc de prietenie. "Roş-albii" visează de ani să ajungă în lumea bună a Europei, acolo unde adversarii de mâine seară, ajutaţi şi de ei, fac furori deocamdată.


"I-a făcut campioni!"

"Trebuie să fim primiţi cu respect la Cluj, noi i-am făcut campioni anul trecut. Vreau să uit meciul din Cupă de la Tg. Mureş, unde am jucat slab, chiar dacă ne-am calificat. Mergem la război la Cluj, vrem trei puncte! Cred în valoarea echipei, băieţii pun osul atunci când există motivare", a declarat unul dintre acţionarii lui Dinamo, Vasile Turcu. "Va fi un alt meci cu CFR, orgoliile sunt mari, iar eu nu mă gândesc decât la titlu", a completat şi antrenorul Mircea Rednic. De partea cealaltă, preşedintele "ceferiştilor", Iuliu Mureşan, a precizat: "Partida cu Dinamo este cea mai importantă, este vitală pentru noi. Avem un moral bun, o să abordăm partida cu jucători odihniţi, diferit de meciul cu Universitatea Cluj, din Cupă. Sperăm să câştigăm, mai ales că urmează un meci greu în Liga Campionilor". Oficialul ardelenilor şi-a mai exprimat dorinţa de a-l transfera pe golgeterul liderului, Ionel Dănciulescu: "Recunosc, mi l-aş dori pe Dănciulescu, însă Cristi Borcea mi-a transmis că nu-şi vinde simbolul. Îl respect pentru asta". La Dinamo nu vor evolua Pulhac, Marius Niculae şi Ze Kalanga, accidentaţi, tehnicianul clujenilor, Maurizio Trombetta, neavând probleme de efectiv.


Au venit banii pentru împrumutul lui Cosmin Moţi

Gruparea din Ştefan cel Mare a primit prima rată din transferul lui Cosmin Moţi la gruparea italiană din Serie A, Siena. Este vorba despre 600.000 de euro, pentru împrumutul jucătorului până în luna martie a anului viitor, iar dacă oficialii Sienei vor fi mulţumiţi, vor trebui să mai achite 4 milioane de euro pentru a-l achiziţiona definitiv. "Este o veste minunată, mă bucur. Îi mulţumesc lui Giovanni Becali, care mi-a dat vestea", a declarat Vasile Turcu. În vederea partidei de la Cluj, gazdele au pus de ieri în vânzare biletele pentru derby-ul cu Dinamo programat mâine seară, de la ora 20:45, în direct la Antena 1. Preţurile variază între 10 RON, la Peluza I, şi 60 RON, la tribuna 0.

×
Subiecte în articol: sport cluj