x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cfr Cluj – Girondins Bordeaux 1-2: S-a dus din agoniseală

Cfr Cluj – Girondins Bordeaux 1-2: S-a dus din agoniseală

de Dragos Stoica    |    06 Noi 2008   •   00:00
Cfr Cluj – Girondins Bordeaux 1-2: S-a dus din agoniseală

Învinşi marţi pe teren propriu, elevii lui Trombetta trebuie să bată Roma peste două săptămâni pentru a prinde primăvara europeană. Contra lui Bordeaux, CFR n-a mai avut forţa de grup din meciurile anterioare.

Şase puncte din două meciuri.
Acesta este bilanţul francezilor de la Bordeuax după “dubla” cu CFR, trupa lui Laurent Blanc izbutind ceea ce nu mai pot reuşi Chelsea şi AS Roma. Pregătit marţi de fiestă, Clujul a rămas dezamăgit, la capătul unei partide în care elevii lui Trombetta au arătat pentru prima oară mai mult ca o formaţie românească decât ca o multinaţională.

FĂRĂ ATENŢIE, DAR ŞI FĂRĂ NOROC
CFR a început practic de la 0-1, după ce coşmarul de la Constanţa, Gourcuff, ne-a făcut o nouă transfuzie de sânge amar, speculând reveria în care se mai găseau fundaşii “vişiniilor”. În timp ce bordelezii încă mai sărbătoreau golul, Dani a trimis cu capul pentru 1-1 după o fază în care balonul a mai circulat pe traseul Culio – Yssouf Kone. La 1-1 în minutul 9, ardelenii de ocazie au avut meciul în mână. Uşor descumpănită de rapiditatea cu care CFR a revenit în meci, Bordeaux a făcut involuntar pasul înapoi pentru 20 de minute. Din păcate, intervalul de timp nu a fost speculat de clujeni, Yssouf Kone ratând o ocazie monumentală din 2 metri. Până la urmă, pauza avea să-i găsească tot pe francezi în avantaj, după execuţia de manual a lui Wendel din lovitură liberă, acordată după un fault inutil de defensiva din Gruia.

CĂDERE FIZICĂ
Din păcate, cea de-a doua repriză a semănat cu un joc de-a şoarecele şi pisica, dar cu CFR pe post de Jerry şi cu Bordeaux în rolul lui Tom. Deşi toată lumea aştepta revirimentul la ieşirea din vestiar, CFR s-a întors la statutul de out-sider, cel primit încă de la tragerea la sorţi. Frică, inexactităţi cu duiumul, dezechilibru între linii şi un atacant complet izolat.

Cel puţin doi dintre oamenii de bază din partidele anterioare (Culio, Mureşan) au prins o zi slabă, Peralta nu şi-a găsit nici o secundă locul, iar partea lui Pereira a fost adeseori rampă de lansare pentru şarjele oaspeţilor. S-au detaşat Dubarbier şi Tony, cu un plus pentru primul, care a fost cel mai bun om al gazdelor. Mereu în priză, cu o tehnicitate ieşită din comun, şi-a pus colegii în cel puţin patru situaţii ideale, iar prestaţiile sale din această toamnă îi vor asigura cel târziu în vara viitoare un transfer la o echipă cu firmă din vestul Europei. Pe final, CFR ar fi putut egala după o minge trimisă cu capul de Cadu, dar Valverde a respins în corner de la rădăcina barei. Dar cu o floare nu se face primăvară europeană, aşa că singura şansă rămâne acum o victorie în faţa Romei. CFR a surprins până acum, dar a pierdut uşor ce agonisise.

 

Tony, menisc?

Unul dintre cei mai constanţi oameni ai CFR-ului, portughezul Tony, a părăsit terenul în minutul 64, după ce a acuzat dureri repetate la genunchiul drept.

Furios, Tony a refuzat ajutorul stafului medical, îndreptându-se direct către vestiare, după ce a dat un picior într-o reclamă şi a dărâmat cu pumnul un microfon de fond. “La prima vedere, se pare că este vorba de meniscul intern, acelaşi care i-a mai făcut în trecut probleme. După analize mai amănunţite vom şti exact despre ce e vorba”, a explicat la final preşedintele lui CFR, Iuliu Mureşan. “Nu cred că ne mai putem califica nici măcar în Cupa UEFA. O să ne fie foarte greu, mai ales că Roma a învins pe Chelsea. Meciul nostru cu Bordeaux s-a jucat la scorul de 1-1, când noi am avut mai multe ocazii să marcăm, dar le-am risipit”, a spus, pesimist, Tony.

 

Trombetta: “Urziceni ne-a stors!”

Tehnicianul italian Maurizio Trombetta a pus eşecul pe seama ritmului pe care sunt nevoiţi să-l suporte elevii săi.

“Jucăm foarte multe meciuri şi încă nu suntem obişnuiţi cu un asemenea ritm. Acum a trebuit să ne prezentăm în faţa lui Bordeaux după un meci foarte greu cu Unirea Urziceni, care ne-a stors la maximum. Dacă am fi avut un adversar mai slab în ultima etapă, sunt convins că azi am fi arătat altfel. Oricum, jucătorii mei au dat tot ce au putut în această seară. Bordeaux nu este o echipă oarecare, ci una care se bate mereu la vârf în Franţa şi care a mai jucat în liga Campionilor. În ceea ce ne priveşte, mergem mai departe. Mai avem două partide, cu Roma şi Chelsea, adică exact echipele cu care am făcut puncte. Cred că ne putem califica în Cupa UEFA”, a declarat antrenorul italian.

LUPTA CONTINUĂ
“Am avut ghinion în partida de la Bordeaux şi cred că amintirea acestui lucru nu ne-a făcut bine. Până acum, ne-au lipsit două goluri pentru a fi în faza următoare a Ligii Campionilor. Oricum, eu cred că vom prinde locul 3, pentru Cupa UEFA”, a spus portarul Edi Stăncioiu. La rândul său, tehnicianul lui Bordeaux, fostul internaţional francez Laurent Blanc, a spus că a fost surprins de lipsa de reacţie a formaţiei clujene din partea secundă a meciului: “E o seară fericită pentru noi, deoarece am venit aici să câştigăm, acesta a fost obiectivul nostru din prima clipă. Le-am spus jucătorilor mei că CFR nu se poate schimba radical în două săptămâni şi am avut dreptate. Am fost mirat să văd că CFR a făcut pasul înapoi în cea de-a doua repriză, deşi era condusă pe teren propriu. Cred însă că lupta pentru calificare se dă mai departe între toate cele patru echipe”.

 


Liga campionilor - etapa a 4-a :

MARŢI
Grupa A
CFR Cluj – Bordeaux   1-2
Dani (’9)/ Gourcuff (’6), Wendel (’38)

AS Roma – Chelsea     3-1
Panucci (’34), Vucinici (’48, ’58)/ Terry (’75)

Clasament: 1. Chelsea 7p, 2. AS Roma 6p, 3. Bordeaux 6p, 4. CFR Cluj 4p

 

Grupa B
Anorthosis – Inter Milano         3-3
Bardon (’31), Panagi (’45), Frousos (’50)/ Balotelli (’13), Materazzi (’44), Cruz (’80)

Werder Bremen – Panathinaikos           0-3
Mantzios (’58), Karagounis (’70), Tziolis (’83)

Clasament: 1. Inter 8p, 2. Anorthosis 5p, 3. Panathinaikos 4p, 4. Werder Bremen 3p

 

Grupa C
Sporting – Şahtior         1-0
Derlei (’73)

Barcelona – FC Basel   1-1
Messi (’62)/ Derdyiok (’82)

Clasament: 1. Barcelona 10p, 2. Sporting 9p, 3. Şahtior 3p, 4. FC Basel 1p

 

Grupa D
Liverpool – Atletico Madrid      1-1
Gerrard (’90-pen.)/ Maxi Rodriguez (’37)

Marseille – PSV Eindhoven      3-0
B. Kone (’30), Niang (’63, ’71)

Clasament: 1. Atletico 8p, 2. Liverpool 8p, 3. Marseille 3p, 4. PSV Eindhoven 3p

 
IERI
Grupa E
Aalborg – Villarreal
Arbitru: Bertrand Layec (Franţa)

Celtic Glasgow – Manchester United
Arbitru: Tom Henning Ovrebo (Norvegia)

Clasament:1. Manchester United 7p, 2. Villarreal 7p, 3. Celtic 1p, 3. Aalborg 1p

Grupa F
Fiorentina – Bayern Munchen
Arbitru: Alberto Undiano Mallenco (Spania)

Olympique Lyon – Steaua
Arbitru: Manuel Mejuto Gonzalez (Spania)

Clasament:1. Bayern 7p, 2. Lyon 5p, 3. Fiorentina 2p, 4. Steaua 1p

Grupa G
Arsenal – Fenerbahce
Arbitru: Roberto Rosetti (Italia)

Dinamo Kiev – FC Porto
Arbitru: Konrad Plautz (Austria)

Clasament:1. Arsenal 7p, 2. Dinamo Kiev 5p, 3. Porto 3p, 4. Fenerbahce 1p

Grupa H
BATE Borisov – Zenit Sankt Petersburg
Arbitru: Stephane Lannoy (Franţa)

Real Madrid – Juventus
Arbitru: Pieter Vink (Olanda)

Clasament: 1. Juventus 7p, 2. Real Madrid 6p, 3. BATE 2p, 4. Zenit 1p

 
Primele două echipe din grupă se califică în optimile de finală.
Locul trei din grupă merge direct în 16-imile Cupei UEFA.

Toate partidele încep la ora 21:45.

×
Subiecte în articol: sport grupa arbitru Bordeaux