x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CFR CLUJ – STEAUA 1-1 • Egal pentru Dinamo

CFR CLUJ – STEAUA 1-1 • Egal pentru Dinamo

de Marius Mihalcea    |    27 Sep 2008   •   00:00
CFR CLUJ – STEAUA 1-1 • Egal pentru Dinamo

Remiza consemnată la finalul partidei dintre cele două reprezentate ale României în Liga Campionilor îi convine de minune grupării din Ştefan cel Mare.



Remiza consemnată la finalul partidei dintre cele două reprezentate ale României în Liga Campionilor îi convine de minune grupării din Ştefan cel Mare.

Cel mai rău de pe urma rezultatului meciului de aseară a ieşit CFR Cluj, care a ratat posibilitatea de a se apropia de fruntaşele clasamentului şi şi-a amânat astfel reintrarea în cursa pentru titlul de campioană, pe care l-a cucerit în premieră în stagiunea trecută.

ÎNTÂI STEAUA, APOI CFR
"Roş-albaştrii" au avut un start de partidă perfect, jocul foarte avansat al trupei lui Marius Lăcătuş luându-i prin surprindere pe clujeni. Iar presiunea foarte mare pe care au exercitat-o bucureştenii la poarta lui Stăncioiu a dat şi roade: Petre Marin a centrat de pe partea stângă, Arthuro a prelungit cu capul, iar Dayro Moreno a profitat de indecizia goalkeeper-ului gazdelor şi a înscris cu latul pentru 0-1. Numai că, la fel ca în partida cu AS Roma de pe "Olimpico", când au fost de asemenea conduşi, elevii lui Trombetta au reintrat imediat în joc. Mai întâi au controlat meciul doar din punct de vedere al posesiei, după care şi-au creat şi ocazii, şutul lui Gabi Mureşan de la 25 de metri oprindu-se în bara porţii lui Zapata (’25). Asaltul clujenilor nu s-a oprit însă aici, iar Dubarbier a apărut şi el la finalizare, decisiv chiar, mingea plecată din bocancul său şi deviată de Ghionea poposind în plasa lui Zapata. În partea secundă a meciului, cele două echipe au căutat să-şi aplice una alteia lovitura decisivă, s-a jucat de la o poartă la alta, însă tabela a încremenit la 1-1.

Au marcat: Dayro Moreno (’9) / Dubarbier (’36)
Stadion: "Dr. Constantin Rădulescu"
Spectatori: 20.000
Arbitri: Augustus Constantin – Cristian Nica, Eduard Dumitrescu

Echipele:
CFR: Stăncioiu – Tony, Cadu, De Sousa, Pereira – G. Mureşan, Dani – Dubarbier, Didi (’58 Trică), Culio – Y. Kone.
Antrenor: Maurizio Trombetta.
Steaua: Zapata – Ogăraru, D. Goian, Ghionea, P. Marin – Lovin, Toja (’71 Tiago) – Nicoliţă, Dayro Moreno (’85 B. Stancu), Semedo (’56 Szekely) – Arthuro.
Antrenor: Marius Lăcătuş.

Steliştii, mulţumiţi, clujenii, dezamăgiţi
Stări de spirit diferite la finalul partidei. În timp ce steliştii s-au declarat mulţumiţi de rezultat, clujenii au afirmat la unison că rezultatul este nedrept pentru ei. "Am câştigat un punct la CFR, nu consider că am pierdut două. Am întâlnit o echipă bună, arţăgoasă, care şi-a dorit victoria la fel de mult ca noi. Rezultatul este corect, puteam câştiga şi noi, dar şi ei. Este foarte bine că am păstrat diferenţa în clasament fată de CFR", a spus Sorin Ghionea. "A fost foarte greu pentru mine, jucătorii de la CFR mă cunosc, nu m-au lăsat să fac nimic", a afirmat Antonio Semedo, aflat la primul joc împotriva foştilor săi colegi după transferul său la Steaua. "Rezultat echitabil, jucătorii de la CFR sunt toţi foarte buni. Sper să câştigăm marţi la Fiorentina", a completat Zapata. Cu gândul la meciul cu Fiorentina, Janos Szekely a declarat: "Mergem la Florenţa să câştigăm, dar şi un punct ar fi extraordinar. Nu ne este teamă de Mutu".

"CFR a fost mai bună decât noi, iar acest punct este binevenit", a fost de părere finanţatorul Stelei, Gigi Becali, iar Lăcătuş a concluzionat: "Un rezultat bun". "Zapata a prins o zi foarte bună, iar rezultatul nu mi se pare corect, fiindcă meritam să câştigăm", a declarat clujeanul Tony. "Am început mai slab, asta e o mică problemă la noi, dar apoi ne-am revenit, am dominat şi cred că meritam să câştigăm", a apreciat preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan.

"Dacă unii dintre jucătorii mei puteau da mai mult şi evoluau la valoarea lor, puteam să sperăm la mai mult, puteam câştiga. "

Marius Lăcătuş

"Puteam mai mult, îmi pare rău. După prestaţia elevilor mei, se confirmă faptul că putem lua campionatul. În acest meci n-am fost lucizi la finalizare"


Maurizio Trombetta

×
Subiecte în articol: sport