x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CFR, pas spre titlu, Craiova, spre Liga 2

CFR, pas spre titlu, Craiova, spre Liga 2

de Mihai Igirosanu    |    10 Mai 2010   •   00:00
CFR, pas spre titlu, Craiova, spre Liga 2
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Liderul CFR Cluj s-a impus la Turnu Severin după un meci care pentru Craiova a părut decupat dintr-un scenariu marca Alfred Hitchcock.

Conduşi cu 2-0 la pauză, fără Alcantara, eliminat în minutul 38 după o decizie controversată semnalată centralului Ovidiu Haţegan de asistentul Eduard Dumitrescu, elevii lui Andrea Mandorlini au realizat un come-back incredibil. Traore, Bud şi Cadu, dintr-un penalty provocat de bulgarul Craiovei, Iliev, au întors uluitor în faţa unei echipe oltene care a dat senzaţia că nu mai are energie, dar nici inteligenţă şi valoare pentru a specula decisiv avantajul numeric. După pauză, centralul l-a iertat de primirea celui de-al doilea cartonaş galben pe mijlocaşul CFR-ului, Ciprian Deac.

După meci, preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan, era în extaz: "Echipa a întors un rezultat cu un om în minus şi merită tot respectul meu. Acest meci a însemnat titlul de campioană pentru noi. La pauză nu mai speram, dar când am văzut în repriza doua că ei aveau crampe... Mi-era şi milă de ei. Orice şansă părea pierdută când a fost eliminat incorect Alcantara. În mod normal, este imposibil de întors un 0-2".

Patronul Craiovei, Adrian Mititelul, era dărâmat: "Nu mai ştiu ce să spun. Credeţi-mă că sunt groggy. Credeţi-mă că nu pot vorbi. Acum, când mă gândesc, era bun un egal. Aş fi pariat pe viaţa mea că nu mai putem pierde la 2-0. Nu cred că a fost vorba despre o problemă fizică, pur şi simplu am fost făcuţi şah-mat, asta se poate spune când pierzi de la 2-0 şi cu un om în plus. N-avem nici o treabă cu fotbalul. Vinovat sunt eu."


Vaslui - Steaua 2-1
Condusă la pauză şi supravieţuind unor ocazii monumentale ratate de acelaşi Stancu şi de Emeghara, echipa lui Marius Lăcătuş a învins Steaua şi devine favorită pentru ocuparea locului 2, care duce în preliminariile Ligii Campionilor. În prelungiri, Lăcătuş a fost trimis în tribună după ce a pătruns pe gazon pentru a protesta în urma unei decizii eronate a centralului Istvan Kovacs. Acesta nu a sancţionat un fault al stoperului bulgar al Stelei, Jivko Jelev, care trebuia eliminat.


Cu Belgia U23
Meciul Astra - Oţelul (0-3) a fost urmărit din tribune şi de Răzvan Lucescu. Dintre cei 18 jucători convocaţi de selecţioner la lotul Under 23 al României în vederea meciului cu echipa similară a Belgiei, din cadrul "International Challenge Trophy", nu mai puţin de nouă provin de la Oţelul, alţi trei fiind de la Astra. Meciul Belgia - România va avea loc astăzi, de la ora 20:00, în localitatea Namur. "Viitorul echipei Oţelul este asigurat", crede preşedintele gălăţenilor, Marius Stan.


MM, pesimist
Înaintea partidei cu Gloria, de la Bistriţa, managerul general al Unirii Urziceni, Mihai Stoica, nu îşi face prea mari iluzii în ceea ce priveşte şansele echipei sale la titlu. "Să fim serioşi, principala favorită rămâne CFR Cluj, pentru că este pe primul loc şi are de partea sa şi rezultatele directe, atât cu noi, cât şi cu Timişoara. Mie mi-e teamă să nu terminăm pe locul patru, fiindcă e posibil să nu câştigăm tot până la final", a declarat oficialul grupării ialomiţene.


Dinamo, cu ajutorul lui Drăgănescu
Condusă de Alba-Iulia după reuşita lui Florin Dan, Dinamo a revenit în joc în urma golului înscris de Andrei Cristea dintr-un penalty acordat de centralul Mugurel Drăgănescu la un presupus henţ în careu al lui Vujadinovici. "Nu a fost henţ, este o decizie eronată a arbitrului", a comentat fostul purtător al ecusonului FIFA, Ion Crăciunescu, la GSP TV. Până la final, acelaşi Andrei Cristea şi-a trecut în cont "dubla", iar de partea cealaltă, în al treilea minut de prelungire, Florin Dan a trimis în bară din lovitură liberă.

×
Subiecte în articol: redactie