x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Charles Leclerc câștigă GP-ul Austriei de Formula 1 după un final cu emoții

Charles Leclerc câștigă GP-ul Austriei de Formula 1 după un final cu emoții

10 Iul 2022   •   18:36
Charles Leclerc câștigă GP-ul Austriei de Formula 1 după un final cu emoții

Charles Leclerc a obținut prima sa victorie în Formula 1 în care nu a pornit din pole position la GP-ul Austriei, Ferrari reușind să-l învingă pe Max Verstappen pe circuitul de casă al celor de la Red Bull. Monegascul a rezistat pe final în ciuda îngrijorărilor, după ce Carlos Sainz a abandonat.

Verstappen a plecat bine din pole positionul obținut pentru Marele Premiu al Austriei în cursa de sprint, dar Ferrari a arătat în cursa principală că are un ritm mai bun, Leclerc depășindu-l pe Verstappen de trei ori pe pistă, olandezul neavând răspuns la viteza Scuderiei.

Verstappen a condus primele tururi ale cursei după un start fulminant, dar Leclerc a revenit în spatele rivalului său în campionat și în cele din urmă a făcut prima depășire a mașinii Red Bull în turul 12, pe interior, în virajul 4.

Cei doi au făcut apoi schimb la conducerea cursei, pe parcursul primelor două opriri la boxe, dar de fiecare dată Leclerc a a demonstrat o viteza superioară a Ferrari-ul său, reușind să îl depășească confortabil pe Verstappen.

Ferrari părea să obțină prima dublă după cursa de debut a sezonului din Bahrain, dar problemele de fiabilitate ale monopostului au făcut ca în turul 58 mașina lui Sainz să scoată fum, în timp ce îl urmărea pe Verstappen, pe linia dreaptă, înainte de virajul 4.

Spaniolul a fost nevoit să se retragă în zona de fugă, Ferrari-ul său luând foc. Pilotul a trebuit să sară afară din monopost, în timp ce acesta a început să se rostogolească înapoi, în josul dealului, înainte ca comisarii de cursă să poată stinge flăcările cu un extinctor.

Incidentul a impus virtual safety car-ul, atât Leclerc, cât și Verstappen profitând și intrând la boxe pentru pneuri noi pentru ultimele 10 tururi ale cursei.

În timp ce pilotul Red Bull a forțat la maxim pentru a încerca să îl prindă pe Leclerc, monegascul a fost cel care a reușit să își păstreze sângele rece și să obțină victoria pentru prima dată de la GP-ul Australiei, în ciuda faptului că în ultimele tururi și-a exprimat îngrijorarea cu privire la funcționarea accelerației Ferrari-ului său.

Leclerc a raportat că i s-a blocat pedala de accelerație, ceea ce a îngreunat schimbul vitezelor, permițându-i lui Verstappen să se apropie la 2,3s. Monegascul a câștigat din nou o cursă după ce a din etapa a treia de la Melbourne, Verstappen ratând a treia victorie consecutivă pe Red Bull Ring.

A fost, de asemenea, un rezultat bun pentru Lewis Hamilton, pilotul Mercedes asigurându-și locul 3, pentru a doua oră consecutiv.

George Russell a fost la mare distanță pe locul patru, pilotul Mercedes pierzând timp la prima oprire la boxe, primind și o penalizare de cinci secunde, din cauza ciocnirii cu Sergio Perez la începutul cursei.

Esteban Ocon de la Alpine a completat primele cinci locuri, după ce a plecat al șaselea, Perez retrăgându-se la scurt timp după coliziunea cu Russell.

Mick Schumacher a fost desemnat pilotul zilei de către fani, după ce l-a depășit atât pe Lando Norris de la McLaren ( locul 7, după ce a executat o penalizare de cinci secunde pentru depășirea limitelor pistei), cât și pe Kevin Magnussen, coechipierul de la Haas, aflat pe 8. Daniel Ricciardo a reușit o dublă clasare în puncte pentru McLaren, terminând pe locul 9.

Fernando Alonso a completat top 10, după ce a plecat de pe ultima poziție pe grila de start și a trecut de trei ori pe la boxe.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: formula 1