x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Chelsea, în sărbătoare

Chelsea, în sărbătoare

de Lucian Dobrater    |    19 Mai 2010   •   00:00
Chelsea, în sărbătoare
Sursa foto: Lucian Dobrater/
• corespondenţă de la Londra

Londra a fost în week-end capitala fanilor Chelsea, oraşul fiind invadat de fanii alb-albaştrilor, atât localnici, cât şi foarte mulţi turişti suporteri veniţi din toată lumea, in­clu­siv din România bântuită de criză.

A fost imposibil să găseşti un bilet la finala Cupei Angliei de pe Wembey, deşi cel mai ieftin tichet la regalul F.A. Cup dintre Chelsea şi Ports­mouth a costat 187 lire sterline, adică vreo 10 milioane de lei vechi ro­mâ­neşti. Bineînţeles, cel mai scump ti­chet trecea de 1.300 de lire, incluzând „ospitalitatea" din lojele celebrei arene din nordul Londrei. Atât finala, cât şi mai ales ceea ce a urmat, a fost un delir.

Pe străzile încărcate de istorie ale Londrei, fiesta alb-albastră a durat trei zile şi trei nopţi, ca în poveşti. Copii şi adulţi, femei şi bărbaţi, tineri şi bătrâni, au petrecut „dubla" formaţiei lui Drogba şi Ancelotti în cel mai pur stil englezesc.

Au avut loc şi câteva ciocniri între fanii din Londra şi puţinii suporteri ai echipei Portsmouth, mai multe steaguri ale echipei care era să-i încurce pe londonezi fiind capturate în metrou, apoi arse, rupte şi aruncate pe jos. Între numeroşii fani ai Chelsea s-au aflat şi români, care, după meci, şi-au cumpărat suveniruri de la magazinul clubului. De aici puteai cumpăra o serie de suveniruri, de la tricouri cu inscripţia „The Double", contra a 15 lire, la tricourile originale-52 lire, până la o cană cu „campionatul şi cupa", contra a 6 lire.

„Am venit special din România pentru meciul ăsta. Mi-am cumpărat biletul de mult pentru finală, încă de anul trecut, cu aproape 300 de lire. Am fost norocos, am avut mare noroc că a fost Chelsea în finală, sunt un mare fan... A fost uimitor, incredibil, nici nu ştiu să descriu în cuvinte atmosfera de pe Wembley... Chiar merită să nu mergi într-un an la nici un meci în România pentru a vedea un meci ca ăsta. Am mai fost eu la meciuri prin alte ţări, dar ca aici, atmosferă şi tot ce vrei, nu am văzut în viaţa mea", ne-a relatat unul dintre românii prezenţi la Londra, bucureşteanul Andrei Leancş.

Un alt român care trăieşte în capitala Angliei, şi el fan Chelsea, Călin Crişan, ne-a spus că de mulţi ani Londra nu a mai cunoscut o aşa săr­bătoare fotbalistică. „De ani de zile nu a mai fost o aşa atmosferă în oraş, cred că de pe vremea lui Mourinho... La meci au fost fani din toată lumea, mai ales că a fost vorba de Chelsea, care a luat şi campionatul. E clar că Chelsea are cei mai mulţi fani în Londra, Arsenal şi Totenham au rămas doar cu amintirile", a subli­niat românul care locuieşte în capitala Angliei.

×
Subiecte în articol: sport chelsea campioana premier league