x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Chivu, elevul lui Rudi Völler

Chivu, elevul lui Rudi Völler

01 Sep 2004   •   00:00

Internationalul roman Cristi Chivu va fi pregatit la AS Roma de fostul selectioner al Germaniei.

DELIA GOMOESCU

Ultima zi de mercato i-a adus lui Cristi Chivu un nou antrenor. AS Roma va fi condusa in sezonul viitor de fostul selectioner al Germaniei, Rudi Völler, care a demisionat de la conducerea Maanschaftului dupa parcursul dezastruos de la Euro 2004.

REVENIRE. Neamtul se intoarce dupa 12 ani la gruparea "giallorossa", unde ca jucator a activat timp de cinci sezoane (1987-1992). "Am venit aici pentru ca Roma a fost intotdeauna in inima mea" au fost primele cuvinte ale lui Völler la sosirea in Cetatea Eterna. Tehnicianul german a semnat cu echipa lui Chivu un contract pe doi ani, cu posibilitatea de a ocupa in viitor o functie administrativa in cadrul clubului. Völler ii ia locul lui Cesare Prandelli, care si-a reziliat contractul cu romanii din cauza unor probleme personale.

DATORIE. In acelasi timp cu tehnicianul german a sosit la Roma si egipteanul Mido de la Marseille. Formatia capitolina a fost nevoita sa se reorienteze catre atacantul egiptean, dupa ce l-a pierdut pe jucatorul lui Ajax, Zlatan Ibrahimovici, in favoarea lui Juve. Oricum, antrenorul "lancierilor", Ronald Koeman, declarase ca "giallorossii" ar trebui sa-si ia gandul de la atacantul suedez pentru ca si asa sunt inca datori Ajaxului in urma transferului lui Cristi. "Roma nu are bani pentru Ibrahimovici. Si asa nu ne-a achitat intreaga suma pentru Chivu", a spus Koeman.

JUVENTUS

Regina ultimelor doua zile a campaniei de transferari din Italia a fost Juventus. Torinezii au achizitionat doi jucatori de clasa: Fabio Cannavaro si Zlatan Ibrahimovici. Fundasul venit de la Inter a semnat un contract pe trei sezoane, urmand sa primeasca 3,5 milioane de euro pe an. In ceea ce-l priveste pe Ibrahimovici, suedezul va fi "bianconero" in urmatorii 4 ani. Juve a platit Ajaxului 19 milioane de euro, iar jucatorul va primi 1,5 milioane de euro pe sezon.
×
Subiecte în articol: sport