x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Chivu, noapte liniştită

Chivu, noapte liniştită

de Delia Gomoescu    |    08 Ian 2010   •   00:00
Chivu, noapte liniştită

Tomografia la care a fost supus jucătorul român în cursul dimineţii de ieri a confirmat că intervenţia chirurgicală şi-a atins scopul.



Cristi Chivu a scăpat de ce era mai greu. Fundaşul român a trecut cu bine peste prima noapte de după operaţia la cap suferită miercuri seară la Spitalul Borgo Trento din Verona. "Refacerea decurge normal, pacientul este într-o stare bună şi putem spune că intervenţia a fost reuşită. Fragmentele osoase au fost sudate corect, iar hematomul a fost eliminat", a declarat ieri profesorul Sergio Turazzi, directorul Departamentului de neurochirurgie şi şeful echipei care a efectuat operaţia. Chivu a petrecut noaptea la secţia de terapie intensivă, iar în cursul dimineţii de ieri a fost supus unei noi tomografii, care a confirmat medicilor că intervenţia chirurgicală a reuşit perfect. Alături de Cristi se află mama sa, soţia, Adelina, şi impresarul Victor Becali. Jucătorul va rămâne în continuare la terapie intensivă, dar mai mult pentru a avea parte de linişte şi intimitate. Lucru confirmat şi de responsabilul medical al Interului, Franco Combi, cel care s-a aflat lângă Chivu în tot acest timp: "Totul decurge bine. Cristian va mai rămâne la reanimare, dar mai mult pentru a avea parte de discreţie. Am avut noroc că jucătorul a fost tot timpul conştient. Din fericire, nu am subestimat traumatismul, iar profesionalismul medicilor din Verona a fost excepţional".

Jucătorul român va trebui să mai stea în spitalul din Verona aproximativ o săptămână înainte de a primi permisiunea să plece la Milano. Perioada de recuperare va dura cu siguranţă câteva luni, astfel că practic pentru el sezonul este terminat. Chivu a primit zeci de mesaje de încurajare, atât de la actuali sau foşti coechipieri, cât şi de la suporteri.

Inclusiv căpitanul Romei, Francesco Totti, a postat pe blogul său un mesaj de susţinere pentru fundaşul Interului.

×
Subiecte în articol: sport