x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Chuck Daly, antrenorul Dream Team-ului american, a decedat

Chuck Daly, antrenorul Dream Team-ului american, a decedat

10 Mai 2009   •   00:00
Chuck Daly, antrenorul Dream Team-ului american, a decedat

Activitatea pe care o desfăşoară de-a lungul vieţii îi transformă pe unii dintre pământeni în legende. Chuck Daly este un astfel de trăitor pe Planeta Albastră. Antrenorul care conducea "Dream Team-ul" american spre câştigarea medaliilor de aur la Olimpiada din 1992 a decedat la vârsta de 78 de ani, după ce fusese diagnosticat în februarie cu cancer de pancreas, potrivit antena3.ro.

Daly a fost antrenorul care câştigat cu Detroit Pistons campionatele din 1989 şi 1990 în NBA, pentru ca în 1992 să fie tehnicianul jucătorilor care au format Echipa de Vis a Statelor Unite: Michael Jordan, Larry Bird, Magic Johnson si Charles Barkley. Împreună au câştigat medaliile olimpice de aur. Echipa, din care mai făceau parte Clyde Drexler, Patrick Ewing, Karl Malone, Chris Mullin, Scott Pippen, David Robinson si John Stockton, este considerată de mulţi cea mai mare formaţie de baschet construită vreodată.

Daly, care deţine un record de 638-437 în NBA, a fost inclus în Basketball Hall of Fame în 1994.

Ca un ataşament faţă de performanţele înregistrate de Daly, The National Basketball Coaches' Association a anunţat că play-offs-ul din 2009 i-a fost dedicat acestuia.

×
Subiecte în articol: sport