x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ciclism: Vinokurov visează la victorii

Ciclism: Vinokurov visează la victorii

06 Oct 2008   •   00:00
Ciclism: Vinokurov visează la victorii

Rutierul kazah, Alexander Vinokurov, care a fost suspendat un an pentru dopaj, între iulie 2007 şi 2008, a dezvăluit, într-un inteviu acordat televiziunii belgiene Sporza, că doreşte să revină în competiţie în 2009 pentru a şterge impresia proastă lăsată la retragerea sa din ciclism.



Rutierul kazah, Alexander Vinokurov, care a fost suspendat un an pentru dopaj, între iulie 2007 şi 2008, a dezvăluit, într-un inteviu acordat televiziunii belgiene Sporza, că doreşte să revină în competiţie în 2009 pentru a şterge impresia proastă lăsată la retragerea sa din ciclism. "Iubesc ciclismul. Îmi doresc să revin pentru că nu vreau să termin în această manieră. Încă mă mai simt în stare să câştig curse", a explicat sportivul în vârstă de 35 de ani în interviul difuzat ieri de postul belgian.
Vinokorov, care are din nou drept de a concura după data de 24 iulie, atunci când a expirat suspendarea sa pentru dopaj, se va prezenta la un apel depus de Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), în care UCI atacă faptul că rutierul kazah a primit o sancţiune doar de un an după fapta comisă. Potrivit preşedintelui UCI, Pat McQuaid, citat ieri de mai mulţi reprezentanţi ai mass-media, Vinokurov nu ar trebui să aibă dreptul de a concura decât după doi ani de suspendare, aşa cum prevăd regulile federaţiei internaţionale.

×
Subiecte în articol: sport