x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ciocnire pentru Europa

Ciocnire pentru Europa

de Mihai Igirosanu    |    15 Mai 2009   •   00:00
Ciocnire pentru Europa
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gazeta Sporturilor/Intact images

Aflate în luptă directă pentru un loc de Europa League, cele două rivale bucureştene vor încerca să-şi aplice în această seară o lovitură care ar putea fi cea decisivă. Derby-ul Steaua - Rapid, din Ghencea, va începe la ora 21:00 şi va fi transmis în direct de Antena 1.



Cele două echipe sunt decimate de absenţe, iar finalul de campionat le prinde într-o situaţie oarecum similară în clasament. Golanski, Dorin Goian, Ovidiu Petre sau Nicoliţă, de partea Stelei, respectiv Andrade, Maftei şi Nicolae Grigore, de la Rapid, vor absenta cu certitudine, din diferite motive, în meciul programat în această seară. "Mai sunt patru etape de disputat şi toate sunt importante, aceeaşi situaţie fiind şi la meciul cu Rapid. Vom încerca să avem un apetit ofensiv mai mare decât la jocul cu Dinamo, pentru că atunci nu ne-am creat prea multe ocazii de gol. Sper să marcăm gol sau goluri şi să obţinem cele trei puncte puse în joc. Sper să ajungem mai des în faţa porţii, dar asta înseamnă că trebuie să riscăm mai mult. Atacul a cam scârţâit în derby-ul cu Dinamo, dar sper ca acum să-şi facă datoria", a declarat antrenorul Stelei, Marius Lăcătuş. "Fiara" s-a referit şi la adversarii din această seară: "De la mijlocul terenului în faţă, orice jucător de la Rapid este periculos şi ne poate pune pe picior greşit".

"NU MĂ TEM DE STEAUA"

De partea cealaltă, tehnicianul giuleştenilor, Viorel Hizo s-a arătat foarte montat înaintea confruntării din Ghencea: "Suntem pregătiţi, iar echipa care va învinge, în proporţie de 70%, îşi va asigura un loc în cupele europene, deci miza e cu atât mai mare. Trebuie să obţinem punct sau puncte din Ghencea. Avem un moral bun, jucătorii au încredere în ei, s-au pregătit bine şi sunt încrezători. Dacă vom greşi mai puţin, ne vom impune. Nu mă tem de Steaua, îmi e frică doar de noi". Mijlocaşul alb-vişiniilor, Costin Lazăr îşi doreşte doar victoria: "La un asemenea meci nu mai contează primele, banii sau orice altceva. Important e să intrăm pe teren şi să ne impunem, dar degeaba învingem acum şi pierdem următoarele trei jocuri, aşa nu vom ajunge în Cupa UEFA".

"Steaua - Rapid nu e derby!"
Antrenorul Stelei, Marius Lăcătuş a aprins spiritele înaintea meciului cu Rapid, fiind de acord cu suporterii roş-albaştrilor, care nu consideră un derby confruntarea cu giuleştenii. "Nu văd o schimbare foarte mare în jocul Rapidului de când a venit Viorel Hizo, e mai degrabă o schimbare de atitudine. Partida de vineri seară nu este un derby pentru mine. Adevăratul derby este cel cu Dinamo!" Lăcătuş a deplâns lipsa de soluţii în ofensivă: "Cred că mai este nevoie de un atacant. Kapetanos s-a descurcat bine, dar nu poate juca numai el. E nevoie de o concurenţă mai mare pe acest post. Dacă vedeam că Pedriel sau Liţu sunt mai buni decât Kapetanos, i-aş fi folosit pe aceştia. De Vali Badea nu se poate discuta. El a plecat în Grecia şi apoi nu mai ştiu nimic de el".


×
Subiecte în articol: sport