x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Circul, stagiunea de toamnă

Circul, stagiunea de toamnă

de Mihai Igirosanu    |    05 Oct 2009   •   00:00
Circul, stagiunea de toamnă
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

Deşi părea să rămână în funcţie graţie sprijinului primit din partea preşedintelui Consiliului de Administraţie, Nicolae Badea, antrenorul Dario Bonetti a fost destituit în urma presiunilor exercitate de preşedintele executiv, Cristi Borcea, şi de acţionarul Vasile Turcu.



Înfrângerea suferită joi seară, pe teren propriu, 0-1 cu Panathinaikos Atena, a redeschis circul de la Dinamo. Jignirile şi ironiile pe care italianul Bonetti le-a aruncat sâmbătă în direcţia lui Borcea şi Turcu i-au fost fatale, la fel ca şi ameninţările acestora din urmă cum că îşi retrag investiţiile. Astel, Bonetti a rezistat doar trei luni pe banca tehnică a lui Dinamo, o perioadă mult mai lungă decât se anticipase în momentul numirii. Noul antrenor al "câinilor" este Ion Marin, însă acesta va ocupa funcţia doar pentru puţin timp. Oficialii din Ştefan cel Mare au ajuns la un acord cu Ioan Andone, iar actualul tehnician al echipei Al Ahly Dubai a promis că va semna contractul imediat ce va încheia conturile cu gruparea din Emirate. "Ne-am înţeles, nu au fost probleme. I-am explicat lui Dario Bonetti că nu se mai poate continua după ce a făcut acele declaraţii. Am anunţat şi jucătorii. La meciul cu Pandurii pe bancă va sta Ion Marin, apoi luni (n.r - azi) vom hotărî cine va prelua echipa", a declarat sâmbătă noapte preşedintele CA, Nicolae Badea, imediat după încheierea discuţiilor cu antrenorul italian.  

"MĂ AŞTEPTAM SĂ FIE MAI DIPLOMAT"
"Vineri am avut o altă imagine decât sâmbătă, din păcate cred că sunt lucruri impardonabile care s-au pronunţat şi sunt obligat să iau act cu regret de depăşirea discuţiilor profesionale. E regretabil pentru că se intră într-o zonă de polemică. Ieri ştiam de interviul din Adevărul şi existau suficiente premise ca acest interviu să nu încalce exagerat discursul profesional. Azi am putut să iau act şi de celelalte interviuri, lucrurile sunt mai grave decât păreau aseară. Într-o oră voi putea spune mai multe, am zis suficient că nu pot accepta lucrurile impardonabile spuse de el, nu le-aş accepta nici din partea mea şi nu mi le-aş tolera nici mie. M-aş fi aşteptat să fie mai diplomat, avea capacitatea să evite ieşirile şi reacţiile publice în formula în care s-a ajuns", a mai spus Badea în cadrul emisiunii Fanatik Show de la Digisport.

Război deschis cu Turcu
Atacat dur de Bonetti, acţionarul Vasile Turcu nu s-a lăsat mai prejos, ripostând: "Bonetti poate nu ştie scopul pentru care a fost angajat. A fost angajat să fie tehnician, dar nu cum se laudă că e Făt-Frumos. Dacă dumnealui e angajat în calitate de pornostar, de manechin, de stripper sau de altceva s-a înşelat. Eu unul nu am fost de acord. A fost angajat de conducerea clubului în calitate de tehnician. Bonetti e un om nebun. Cred că a căzut prea mult în cap, a luat multe ghete în cap. N-ai cum să mai lucrezi cu un asemenea individ. Eu am încredere în înţelepciunea domnului preşedinte Nicolae Badea. Domnul preşedinte Nicolae Badea mi-a promis că până diseară lucrurile vor ajunge la normalitate", a spus Turcu sâmbătă seară, înainte ca italianul să fie demis oficial. "Ioan Andone are un contract. Noi îl avem pe Ion Marin în cadrul clubului, sunt convins că e o soluţie bună pentru Dinamo. Dacă va avea rezultate în iarnă, sigur că va rămâne în continuare. Andone nu are cum să vină pentru că are salariu mare în Emirate", a mai adăugat acţionarul dinamovist.

Semieşec aseară cu Pandurii Târgu-Jiu

La numai o zi după demiterea lui Dario Bonetti, formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare nu a putut s-o învingă aseară, pe teren propriu, pe Pandurii Târgu-Jiu. "Câinii" au deschis scorul prin Tamaş, care a marcat din penalty în minutul 8, dar oaspeţii au revenit în meci după ce Cardoso a înscris imparabil cu capul în minutul 53. "A fost un joc bun, dar din păcate ne-a lipsit precizia în faţa porţii. Voi vedea în continuare care va fi situaţia, dacă voi rămâne eu antrenor. Nu aş spune că momentul actual este unul extrem de greu, deoarece avem şanse la primăvara europeană şi la titlu, deci nu se poate vorbi de o criză la Dinamo", a declarat imediat după meci Ion Marin pentru GSP TV. De partea cealaltă, tehnicianul oaspeţilor, Sorin Cârţu, a recunoscut că bucureştenii au jucat bine aseară: "Dinamo nu a arătat rău pe parcursul jocului. Şi noi am jucat bine 80 de minute, dar se vede că ne este frică. Suntem o echipă de provincie şi când jucăm cu Dinamo ştim ce ne aşteaptă". (Dragoş Stoica)

×
Subiecte în articol: sport