x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CM 2010: Franţa e favorită

CM 2010: Franţa e favorită

de Mihai Igirosanu    |    26 Noi 2007   •   00:00
CM 2010: Franţa e favorită
Sursa foto: ALEXANDER JOE/

Programată aseară, la Durban, in Africa de Sud, tragerea la sorţi pentru preliminariile CM 2010 din Africa de Sud a trimis naţionala Romăniei intr-o grupă dificilă, a 7-a.

Programată aseară, la Durban, in Africa de Sud, tragerea la sorţi pentru preliminariile CM 2010 din Africa de Sud a trimis naţionala Romăniei intr-o grupă dificilă, a 7-a.

Tricolorii au "scăpat" grupele 8 şi 9, considerate cele mai echilibrate. Prezent la Durban, alături de Daniel Prodan şi Adalbert Kassai, directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a declarat imediat după tragerea la sorţi: "E o grupă grea, cred că grupa a

2-a, cu Grecia, era mai uşoară. Franţa e o echipă serioasă, dar nu mai e cea care căştigă titlul mondial şi european. Obiectivul nostru e calificarea, indiferent de loc. Stabilirea ţintarului grupei trebuie să se facă pănă la data de 10 ianuarie". Aflat la Bucureşti, selecţionerul Victor Piţurcă şi-a exprimat şi el primele gănduri după aflarea adversarelor pentru "mondialul" sud-african de peste trei ani. "Să intălneşti Franţa, Serbia, Austria sau Lituania e foarte greu. Franţa e cea mai valoroasă, are prima şansă. Ar fi fost bine ca Romănia să fi picat cu echipe pe care le-am mai intălnit in ultima vreme."

ADVERSARI. "Romănia este cea mai periculoasă, a terminat pe primul loc in grupa de calificare la Euro 2008. Calificarea va fi complicată, deoarece nu se califică decăt o echipă, iar a doua merge la baraj. Am fost impotriva acestui sistem", a declarat selecţionerul Franţei, Raymond Domenech. "Va trebui să anulăm meciul amical cu Romănia, care era prevăzut să se dispute anul viitor, deoarece nu avem dreptul să intălnim o echipă cu care vom juca in preliminarii", a anunţat preşedintele Federaţiei franceze, Jean-Pierre Escalettes. La răndul său, antrenorul Austriei, Josef Hickersberger, a afirmat: "Va fi o misiune dificilă, dar cred că locul doi este perfect posibil. Franţa este una dintre cele mai bune echipe pe care le puteam intălni. Pe romăni i-am văzut in amicalul cu Germania, in prima repriză au fost mai buni".

Caracterizare

"Francezii au jucători tineri de mare valoare, peste un an vor fi titulari cerţi, va fi o echipă foarte bună. Nu cred că mai facem amical cu Franţa, deşi era bine să am o experienţă de genul ăsta, pe mine nu m-ar deranja. Sărbii sunt valoroşi, am avut tot timpul probleme cu ei. Şi Lituania e o echipă de luat in seamă, iar in Feroe e o deplasare grea. Cu Austria vom avea o dublă dificilă. E grupă grea, dar orice echipă poate pierde orice meci"

Victor Piţurcă, selecţioner Romănia

GRUPA 7

Franţa

ROMĂNIA

Serbia

Lituania

Austria

Insulele Feroe

Preliminarii CM 2010 Zona Europa

GRUPA 1

Portugalia

Suedia

Danemarca

Ungaria

Albania

Malta

GRUPA 2

Grecia

Israel

Elveţia

Moldova

Letonia

Luxemburg

GRUPA 3

Cehia

Polonia

Irlanda de Nord

Slovacia

Slovenia

San Marino

GRUPA 4

Germania

Rusia

Finlanda

Ţara Galilor

Azerbaidjan

Liechtenstein

GRUPA 5

Spania

Turcia

Belgia

Bosnia

Armenia

Estonia

GRUPA 6

Croaţia

Anglia

Ucraina

Belarus

Kazahstan

Andorra

GRUPA 8

Italia

Bulgaria

Irlanda

Cipru

Georgia

Muntenegru

GRUPA 9

Olanda

Scoţia

Norvegia

Macedonia

Islanda

Căştigătoarele celor nouă grupe se califică direct la CM, cele mai bune opt echipe de pe locul 2 urmănd să joace meciuri de play-off, care vor desemna ultimele patru participante la faza finală.

mihai.igirosanu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport grupa franta