x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CM RUGBY: Anglia, in finală

CM RUGBY: Anglia, in finală

de Vlad Ionescu    |    15 Oct 2007   •   00:00
CM RUGBY: Anglia, in finală
Sursa foto: JACQUES DEMARTHON/

Reprezentativa Angliei a invins Franţa cu scorul de 14-9 şi s-a calificat, pentru a doua oară consecutiv, in finala Cupei Mondiale.

Reprezentativa Angliei a invins Franţa cu scorul de 14-9 şi s-a calificat, pentru a doua oară consecutiv, in finala Cupei Mondiale. Incurajaţi de 40.000 de suporteri, insularii au inceput in forţă şi au deschis scorul incă din minutul 2, cănd Lewsey (foto) a profitat de o imensă greşeală a fundaşului Traille, inscriind singurul eseu al meciului. Franţa a revenit in joc graţie a trei lovituri de pedeapsă transformate de Beauxis şi a condus cu 9-8 pănă cu şase minute inainte de final. A fost momentul in care şi-a intrat in rol Jonny Wilkinson, cel care invinsese de unul singur echipa "cocoşilor" in semifinala de acum patru ani. "Băiatul de aur al Angliei", care pănă atunci avusese o evoluţie destul de nesigură, a punctat mai intăi dintr-o lovitură de pedeapsă, ducănd scorul la 11-8, pentru ca in minutul 78 să inchidă tabela cu un dropgol de la 40 de metri. In finala programată la 20 noiembrie, Anglia va intălni invingătoarea semifinalei dintre Africa de Sud şi Argentina.

Rezervele au făcut diferenţa

In repriza secundă, cănd echipa sa conducea cu 9-8, antrenorul francez, Bernard Laporte, a făcut o mutare neinspirată, inlocuindu-l pe Beauxis cu Michalak. "Cocoşii" au pierdut un transformer aflat in vănă şi nu au mai reuşit nimic pănă la sfărşit. "Cu Australia, rezervele au avut un impact extraordinar, iar astăzi lucrurile au stat la fel. Aici s-a făcut diferenţa", a declarat căpitanul Angliei, Phil Vickery. La răndul său, Jonny Wilkinson a spus: "La inceput lucrurile nu au mers cum trebuia. Faptul că am avut atăt de multe ocazii de a inscrie s-a datorat colegilor. După fiecare ratare, aceştia imi ofereau de fiecare dată o altă şansă". De partea cealaltă, căpitanul francezilor, Raphael Ibanez, a fost concis: "Este greu să găseşti cuvinte pentru a exprima dezamăgirea pe care o trăim". Printre cei care s-au grăbit să-i felicite pe jucătorii englezi pentru calificarea in finală s-a numărat insuşi premierul Gordon Brown. "Este o performanţă magnifică. Intreaga ţară este măndră", a declarat primul-ministru al Marii Britanii.

×
Subiecte în articol: sport