x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Conflict - Zidane si Materazzi se bat si-n declaratii

Conflict - Zidane si Materazzi se bat si-n declaratii

de Delia Gomoescu    |    14 Iul 2006   •   00:00
Conflict - Zidane si Materazzi se bat si-n declaratii

Zizou nu regreta ca l-a lovit pe fundasul italian in finala Cupei Mondiale: "Mi-a insultat mama si sora". "Nu i-am spus nimic legat de religie, politica sau rasism. De mama nici atat", a replicat Materazzi.

Zidane si-a cerut scuze pentru lovitura de cap aplicata lui Materazzi, dar a precizat ca nu-i pare rau. "Nu pot sa regret gestul facut, pentru ca ar insemna ca el a avut dreptate. Nu a avut nici un motiv sa spuna acele lucruri. Au fost lucruri foarte personale. Despre mama, despre sora mea. Le auzi o data, incerci sa pleci. Dar cand le auzi si a doua, si a treia oara...", a declarat Zidane intr-o emisiune transmisa miercuri seara de postul francez Canal Plus.

AFIRMATII. Zizou nu a vrut sa reproduca exact cuvintele care l-au determinat sa reactioneze violent. Intrebat daca este adevarata concluzia specialistilor in lectura labiala, care au afirmat ca italianul i-a spus: "stim totii ca esti fiul unei teroriste nenorocite", Zizou a raspuns sec: "Da". Totodata, Zidane l-a criticat pe Roberto Calderoli, unul dintre liderii partidului extremist Liga Nordului, care a spus ca nationala Frantei este formata din "negri, islamisti si comunisti", afirmatii considerate de francez mai grave decat lovitura sa.

DEZMINTIRE. Marco Materazzi l-a contrazis insa pe francez: "Nu i-am spus nimic legat de religie, politica sau rasism. Cu atat mai putin i-am insultat mama. Eu mi-am pierdut mama cand aveam 15 ani. Si acum imi vine sa plang". Italianul a lasat sa se inteleaga ca este totusi adevarat ca a insultat-o pe sora lui Zidane: "Daca luam prin eliminare...". Materazzi a avut o tentativa de reconciliere, dezvaluind ca Zidane este unul dintre idolii sai. "Eu il apreciez, ba mai mult, il venerez pentru lucrurile pe care le-a facut pe teren". In plus, fundasul italian nu este de acord cu presedintele FIFA Sepp Blatter, care ar vrea sa-i retraga francezului titlul de cel mai bun jucator al Cupei Mondiale: "L-a castigat corect. Nu poate fi judecat pentru un episod".

PLANURI
Zinedine Zidane stie deja ce vrea sa faca in viitorul apropiat. Francezul intentioneaza sa mearga in Algeria pentru a-si "regasi originile". Zizou s-a nascut la Marsilia, insa familia sa provine dintr-o localitate din Bejaia, situata la aproximativ 250 de kilometri de Alger. Dupa finala Cupei Mondiale, presedintele Abdelaziz Bouteflika i-a scris lui Zidane, invitandu-l in Algeria. Faptul ca a decis sa renunte la fotbalul profesionist nu inseamna ca Zidane va agata definitiv ghetele in cui. Francezul nu exclude posibilitatea de a evolua in echipa de amatori pe care chiar el a infiintat-o. Formatia se numeste "Noul val" si provine din cartierul Castellane din Marsilia, acolo unde a copilarit Zizou.

×
Subiecte în articol: sport zidane