x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Conflictul Piturca - Radoi / Cui foloseste cearta?

Conflictul Piturca - Radoi / Cui foloseste cearta?

de Vicentiu Neagoe    |    Mihai Igirosanu    |    02 Feb 2006   •   00:00
Conflictul Piturca  -  Radoi / Cui foloseste cearta?

Atacandu-l din nou pe capitanul Stelei, Mirel Radoi, selectionerul Victor Piturca nu face decat sa impinga la extrem o ambitie personala, riscand sa-l darame psihic pe valorosul fotbalist.

Pana in momentul emiterii documentului respectiv, antrenorul nationalei a ignorat repetat aparitiile publice prin care fotbalistul si-a cerut scuze si a recunoscut faptul ca a gresit. Mai mult, Radoi a primit deja doua pedepse dure pentru gestul sau: a ispasit patru etape de suspendare in turul campionatului si a iesit din circuitul echipei nationale.

DUR. In comunicat, Victor Piturca il acuza pe Radoi ca minte si sustine ca Radoi foloseste nationala doar ca o "trambulina" pentru un eventual transfer in strainatate si ii cere stelistului sa-si ceara scuze colegilor, suporterilor echipei nationale, si nu lui personal. Ca o comparatie, anul trecut, Anghel Iordanescu trecea peste escapada nocturna de la Craiova a lui Mutu, Pancu, Lobont si Neaga, inaintea meciului cu Bosnia, iar acum, selectionerul nationalei de tineret, Florin Marin, l-a iertat pe Ciprian Marica pentru o intarziere la o convocare.

DAUNATOR. Ca Piturca este de neclintit vizavi de rechemarea lui Mirel Radoi la echipa reprezentativa nu mai este o noutate, insa atitudinea selectionerului dauneaza pe mai multe planuri. Afland in Cipru despre comunicat, capitanul ros-albastrilor este daramat din punct de vedere psihic, si asta cu doua saptamani inaintea primului meci cu Heerenveen.

IMPACARE
Principalul finantator al Stelei, Gigi Becali, a declarat ieri ca a purtat o convorbire cu selectionerul Victor Piturca. "I-am spus lui Piti ca accept conditia lui. Cand se va intoarce echipa din Cipru, il voi lua pe Mirel Radoi si vom organiza o conferinta de presa in care baiatul va spune totul. Mai mult, o sa merg cu el, daca e nevoie, si o sa ne intalnim cu selectionerul, pentru a avea o discutie lamuritoare si ca sa ne impacam", a declarat boss-ul gruparii din Ghencea.

"NASU’" ESTE NEUTRU
Surprinzator, presedintele FRF, Mircea Sandu, s-a aratat mult mai putin vehement fata de Radoi, parand ca incearca o mediere rapida. "Radoi ar trebui sa-l caute pe Piturca, pentru a lamuri lucrurile intre patru ochi. Piti nu are nevoie de scuze publice, pentru ca Mirel nu a gresit fata de el in public", a declarat "Nasu’". In schimb, conducatorii Stelei au contraatacat dur. Din Cipru, presedintele executiv, Mihai Stoica, l-a provocat pe Piturca la o disputa televizata, in vreme ce Gigi Becali acuza: "Piturca isi face mendrele la echipa nationala!". De remarcat ca Mirel Radoi este, practic, creatia lui Victor Piturca, actualul selectioner fiind cel care l-a adus la Steaua de la Extensiv Craiova, l-a titularizat foarte rapid si l-a propulsat spre echipa nationala. Principalul finantator al Stelei, Gigi Becali, il ataca pe Piturca si in aceasta privinta: "Eu l-am adus pe Radoi, pentru ca eu am dat banii pe el. Piturca de asta a fost platit, sa caute jucatori!". Se pare ca Mirel Radoi se afla la mijloc intre orgoliile selectionerului si cele ale lui Gigi Becali.

INTARIRI
Conducerea adversarei Stelei din Cupa UEFA, Heerenveen, incearca sa acopere cat mai rapid pierderile celor doi atacanti de baza, Huntelaar si Samaras. Conform cotidianului De Telegraaf, batavii l-au achizitionat pe varful echipei engleze de liga secunda Leicester City, olandezul Mark De Vries, in varsta de 30 de ani. Jucatorul care revine dupa patru ani in campionatul olandez a fost imprumutat pana la finalul acestui sezon, Heerenveen avand si prima optiune de cumparare a jucatorilor.
×
Subiecte în articol: sport rădoi mirel rădoi piţurcă