x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Contra rasismului

Contra rasismului

de Mihai Igirosanu    |    14 Mai 2009   •   00:00
Contra rasismului
Sursa foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor/Intact images

Într-o nouă formulă, stabilită în martie, Comitetul Executiv al UEFA s-a întrunit ieri la Bucureşti, în incinta Hotelului Marriott. Cu acest prilej, preşedintele Michel Platini a propus ca arbitrii să poată întrerupe sau chiar suspenda meciuri din cauza rasismului.



Într-o conferinţă de presă care a durat doar 20 de minute, Platini a dezvăluit că rasismul a fost principalul subiect discutat în Comitetul Executiv, pe lângă acceptarea a cinci din cele opt oraşe care vor găzdui CE 2012 din Polonia şi Ucraina. Cu o zi înainte, FRF a primit organizarea ediţiei 2010-2011 a CE Under 19. "De mai mult timp am semnalat indignarea mea faţă de actele de rasism. Acestea reprezintă o insultă şi nu putem tăcea, pentru că altfel am fi complici. Am propus în Comitetul Executiv ca arbitrul să oprească, să suspende şi în ultimă instanţă să anuleze meciurile, dacă din tribune vor fi scandate injurii rasiste. Nu putem tolera ca, pe un stadion, spectatorii să-i umilească pe oamenii care nu sunt la fel ca ei", a spus Platini. Fostul internaţional francez a precizat că o decizie va fi luată la următorul Comitet Executiv al UEFA. "Această propunere va fi discutată la Vilnius în iulie, dar vă asigur că vom face tot posibilul să luptăm împotriva acestui fenomen."

Oraşele poloneze Varşovia, Poznan, Gdansk şi Wroclaw au primit miercuri acordul Comitetului Executiv al UEFA de a găzdui meciuri la Euro 2012, în timp ce din Ucraina doar Kievul poate organiza, iar Doneţk, Lvov şi Odessa au termen până la 30 noiembrie 2009 să-şi rezolve problemele de infrastructură. "Sunt puţin dezamăgit. Aş fi vrut să aleg patru oraşe din Ucraina, dar din păcate nu s-a putut mometan să avem ceva oficial", a mai declarat Platini.

×
Subiecte în articol: sport