x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Copos rămâne cu Rapidul pe cap. Stache nu-l mai cumpără din cauza datoriilor!

Copos rămâne cu Rapidul pe cap. Stache nu-l mai cumpără din cauza datoriilor!

16 Dec 2009   •   00:00

Omul de afaceri Lutz Stache spune că nu doreşte să mai cumpere acţiunile FC Rapid în condiţiile impuse de George Copos. Investiotorul german consideră că datoriile din trecut sunt foarte mari.



"Negocierile s-au întrerupt ieri. Nu am spus că eu nu doresc să cumpăr Rapidul, am spus doar că nu doresc să cumpăr în condiţiile de acum. Consider că trebuie să plătesc foarte mulţi bani, datoriile din trecut fiind foarte mari. Eu nu pot face nimic pentru aceste datorii. O altă mare problemă ar fi că nu s-a rezolvat nici acum nimic cu domnul Taher. Asta e situaţia. Conceptul de business este gata, toate planurile de renovare a stadionului sunt gata, dar atunci când nu ştii ce cumperi sau care sunt adevăratele datorii, afacerea nu poate avea loc. Eu nu am spus că nu doresc să cumpăr Rapidul, dar în condiţiile actuale nu se poate. Îmi pun întrebarea dacă domnul Copos a dorit cu adevărat să vândă Rapidul, pentru că atunci când există probleme trebuie să te comporţi ca într-o familie", a declarat Stache.

Într-o informare de presă, omul de afaceri susţine că un alt motiv pentru care s-au întrerupt negocierile ar fi şi datoriile pe care clubul Rapid le are faţăde Fathi Taher. "Dacă domnul Copos şi alte persoane sunt de părere că aş fi neserios, fiindcă eu sunt dispus să plătesc urgent 5,5 milioane de euro, în total 10,5 milioane de euro pentru a plăti datoriile din trecut, atunci da, sunt o persoană neserioasă. Dacă domnul Copos şi alte persoane sunt de părere că aş fi neserios, deoarece nu pot semna un contract de cumpărare atât timp cât problema cu domnul Taher nu a fost clarificată, fiind vorba aici de mai mult de 7 milioane de euro şi nu accept ca domnul Copos să îmi confirme că ar vrea să clarifice acest lucru abia după semnarea contractului, atunci da, pot fi considerat neserios. Dacă domnul Copos şi alte persoane sunt de părere că aş fi neserios, deoarece nu semnez un contract de cumpărare prin care dobândesc doar pentru o perioadă de 5 ani cele două terenuri de antrenament necesare pentru licenţă, atunci da pot fi considerat neserios. După cinci ani Rapid nu ar mai primi licenţa pentru că nu mai există terenuri de antrenament, decât dacă domnul Gigi Becali ar pune la dispoziţie terenurile de la Steaua", se arată în informarea de presă semnată de Stache.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Rapid, Ion Taban, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că situaţia grupării giuleştene este una "cumplită" şi că trebuie găsită foarte repede o soluţie pentru rezolvarea problemelor financiare ale clubului. "Ne aşteptăm ca 2010 să fie un an foarte greu. Suntem într-o situaţie foarte delicată, ne-am bazat foarte mult pe încheierea acestei tranzacţii. Domnul Copos a spus că vrea să vândă, chiar dacă nu a fost crezut, a spus că nu mai poate face faţă singur. Situaţia este cumplită. Trebuie să găsim o soluţie foarte rapid, să vedem ce se mai poate face, pentru că avem contracte de plătit. Perspectiva nu e roz şi va trebui să găsim o soluţie. Licenţa pentru campionatul viitor bate la uş. Pe 15 februarie trebuie să fie gata dosarul de licenţiere şi înaintat către o firmă de audit, iar la 15 martie se va termina licenţierea. Toate vin ca un bulgăre de zăpadă, dar ne vom replia", a spus Taban, citat de Mediafax.

La jumătatea lunii august, un grup de investitori germani a început negocierile cu George Copos pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni al SC FC Rapid SA, conform afirmaţiilor omului de afaceri Mihai Voiculescu, reprezentantul la Bucureşti al potenţialilor cumpărători. La 29 septembrie, acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat că a discutat cu Lutz Stache, unul dintre investitorii germani interesaţi să cumpere clubul giuleştean, menţionând că cel mai probabil vânzarea se va finaliza la mijlocul lunii noiembrie. Ulterior, Copos a precizat că tranzacţia se va încheia până la Crăciun.

În 2008, George Copos a mai încercat să vândă clubul Rapid. La sfârşitul lunii martie 2008, el încheiat cu omul de afaceri Fathi Taher un contract de cedare a 80 la sută din acţiunile SC FC Rapid SA în schimbul a aproximativ 13 milioane de euro, dar tranzacţia nu s-a mai finalizat.

Din luna ianuarie 2009 şi până acum, George Copos a mai discutat despre vânzarea pachetului majoritar al SC FC Rapid SA şi cu acţionarul minoritar Jean Valvis şi cu omul de afaceri Ionuţ Negoiţă.

×
Subiecte în articol: sport