x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport COSR:Maşini pentru campionii olimpici

COSR:Maşini pentru campionii olimpici

de Vlad Ionescu    |    03 Oct 2007   •   00:00
COSR:Maşini pentru campionii olimpici
Sursa foto: Cristi Preda/

Comitetul Olimpic şi Sportiv Romăn a semnat un parteneriat cu Alexandros Motors, parte a Alexandrion Grup, prin care fiecare sportiv din ţara noastră care va cuceri o medalie de aur la JO de la Beijing intr-o probă individuală va primi căte un autoturism

Comitetul Olimpic şi Sportiv Romăn a semnat un parteneriat cu Alexandros Motors, parte a Alexandrion Grup, prin care fiecare sportiv din ţara noastră care va cuceri o medalie de aur la JO de la Beijing intr-o probă individuală va primi căte un autoturism Hover, in valoare de 17.000 de euro. De asemenea, sportivii care vor deveni campioni olimpici in probele pe echipe vor fi recompensaţi cu o maşină Perry, de 8.000 de euro. Ambele modele sunt produse de compania chineză Great Wall Motor Company, care a văndut pănă acum 500 de automobile pe piaţa romănească. Prezent la eveniment, gimnastul Marian Drăgulescu a urcat la volanul uneia dintre cele patru maşini Hover puse la dispoziţia COSR pe durata contractului şi a declarat că pentru el mai importantă decăt orice recompensă este medalia olimpică de aur, singura care ii lipseşte din palmares.

Aflat incă in perioada de pauză, după accidentarea suferită la Campionatele Mondiale, Drăgulescu nu are voie să facă nici un fel de efort fizic. "Este greu să stau degeaba, dar sper ca această perioadă să treacă căt mai repede. Dacă voi fi sănătos, mă bate găndul ca la Beijing să particip şi la concursul individual compus", a spus gimnastul.

PROGNOZĂ. Deşi reprezentanţii Alexandros Motors s-au arătat gata să ofere chiar şi 1.000 de maşini pentru campionii olimpici, preşedintele COSR, Octavian Morariu (foto), a fost mai rezervat in privinţa şanselor sportivilor noştri de a urca pe podium la Beijing. "E greu să spui căte medalii de aur sau in total vom căştiga. Ne bazăm in continuare pe sporturile noastre tradiţionale, gimnastică, canotaj, kaiac-canoe, judo, lupte, atletism, scrimă. Un campion adevărat nu merge la Olimpiadă ca să căştige o maşină sau pentru o primă de 50.000-60.000 de euro, ci ca să fie primul. Oricum, din punct de vedere al motivaţiei, noi stăm mai bine ca unele ţări dezvoltate", a declarat Morariu. Acesta estimează că la Beijing delegaţia Romăniei va avea intre 80 şi 120 de sportivi, in funcţie de echipele care vor obţine calificarea.

×
Subiecte în articol: sport