x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Craciunescu, clasat de Senat

Craciunescu, clasat de Senat

07 Apr 2004   •   00:00

Comisia de Abuzuri a Senatului a inchis ieri cazul presedintelui CCA, Ion Craciunescu. Acesta fusese reclamat saptamana trecuta de Florin Chivulete, arbitru pe care il exclusese din lot la inceputul sezonului.

In urma sesizarii inaintate de Chivulete, Ion Craciunescu a fost audiat ieri de catre Comisia de Abuzuri a Senatului, for prezidat de senatorul PRM, Nicolae Iorga.

SCANDAL. In timpul sedintei, Craciunescu a avut dese contre verbale cu unul dintre membrii comisiei senatoriale, Vasile Duta, pe care il banuieste ca este prieten cu Chivulete si i-a inlesnit acestuia din urma calea catre Comisia de Abuzuri. „Am fost informat ca domnul Chivulete a venit saptamana trecuta la audieri cu dumneavoastra. Nu este asa?", l-a intrebat Craciunescu pe Duta.

ABSOLVIRE. Dupa ce au ascultat acuzele lui Duta si motivatiile lui Craciunescu, presedintele Comisiei de Abuzuri a decis ca acest caz poate fi considerat inchis. In finalul sedintei, membrul comisiei, Ion Cristoloveanu, i-a transmis lui Craciunescu: „Sunteti pe drumul bun in incercarea de a face ordine in arbitrajul romănesc. Mai exista persoane asemanatoare lui Florin Chivulete. Curatati-le pe toate! La randul sau, vicepresedintele Comisiei pentru Abuzuri, Ion Honcescu, a precizat ca majoritatea declaratiilor facute de Chivulete saptamana trecuta nu sunt adevarate si ca „dansul a incercat sa ii influenteze pe membrii comisiei".

„Ne-a facut reclama proasta!"

Presedintele CCA a prezentat in fata comisiei si argumentele care au stat la baza excluderii lui Chivulete: „Chivulete n-a invatat mare lucru dupa cazul «folcloristelor» de la Piatra-Neamt. Daca ar fi sa dicutam despre acest lucru, ar insemna sa facem recurs la ceea ce a dictat UEFA, care a concluzionat ca arbitrul a gresit foarte grav si l-a exclus atunci de pe lista FIFA. Nu stiu cum noi, romănii, ne permitem sa contestam acea decizie, care a atarnat de picioarele arbitrilor romăni, pentru ca de cativa ani nu am mai avut reprezentare internationala. A afectat intreg fotbalul romănesc si pe toti romănii. Nu am fost ranchiunos in cazul excluderii. Arbitrul a adus anul trecut acuzatii grave unui membru al CCA, insa dupa ce si-a cerut scuze, a primit un ultim avertisment. Imi pare rau cand se intampla asemenea lucruri cu un arbitru. Chivulete ne-a facut mari deservicii, insa CCA nu l-a vanat, asa cum sustine. I-am dat sansa sa arbitreze la judet, nu l-am exclus".

Certat de senatorul Duta

Dupa ce, la inceputul audierii, i-a transmis presedintelui CCA ca ar fi fost mai bine sa-l retina de la delegari pe Chivulete, nu sa-l retrogradeze, senatorul Vasile Duta a spus ca nu este normal ca din CCA sa faca parte persoane care au copii arbitri. „Constantin Gheorghe, Gheorghe Constantin, Ioan Igna sau Aron Huzu se incadreaza aici. Nu este o mare nota de subiectivitate?", a intrebat Duta. Craciunescu a raspuns ca forul pe care il conduce nu este de acord cu o asemenea gandire. „Ar insemna ca toti copiii care au parinti profesori sa le ceara acestora sa nu mai predea. N-am venit aici la o ancheta. Ati auzit undeva in Europa ca un presedinte al arbitrilor sa fie audiat de Senat?"
Mihai Igirosanu

×
Subiecte în articol: sport chivulete craciunescu