x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cristian Gaţu: Îmi doresc ca DNA să îşi facă timp şi pentru handbal!

Cristian Gaţu: Îmi doresc ca DNA să îşi facă timp şi pentru handbal!

de Ovidiu Ciutescu    |    05 Mai 2009   •   00:00
Cristian Gaţu: Îmi doresc ca DNA să îşi facă timp şi pentru handbal!

Preşedintele FRH, Cristian Gaţu, a recunoscut că în handbalul românesc nu curge numai lapte şi miere. Mai precis, Gaţu spune că pe adresa forului pe care îl conduce a primit sesizări care arată că "există unele echipe care astăzi căştigă meciuri foarte grele iar mâine pierd partide imposibil de pierdut!" Preşedintele FRH a făcut aluzie la faptul că aceste manevre pot să aibă legătură cu mafia pariurilor.



Într-o intervenţie la emisiunea "Ora de handbal", la Sport Total FM, Cristian Gaţu a vorbit despre dorinţa sa ascunsă, aceea ca DNA să investigheze acuzele care au început să curgă în handbalul românesc. "Îmi doresc din toata inima ca pe cei de la DNA să îi intereseze acest fenomen. Eu sunt duşmanul oricarei tentative de corupţie. Există declaraţii care incriminează nişte jocuri suspecte. Am primit o sesizare din partea unui club, care reclamă într-un mod civilizat nişte nereguli legate de anumite rezultate din prima divizie. Mi-a plăcut felul în care s-au exprimat cei care au trimis sesizarea către Comitetul Executiv. Cred că pe cei de la DNA ar trebui să îi intereseze aceste aspecte, dar cred că sunt prea ocupaţi cu fotbalul!"

Gaţu spune că în ultima şedinţă a Comitetului Executiv al FRH au fost decise măsuri pentru ca meciurile care au mai rămas de disputat în campionatele de masculin şi feminin să se dispute pe cât posibil corect. "Trebuie să protejam acurateţea meciurilor, la nivelul relaţiilor între cluburi şi arbitri, nu la nivelul cluburilor, pentru că ele colaborează de mai mult timp. În primul şi în primul rând nu se va mai anunţa public delegarea arbitrilor! Am luat această decizie ca să evităm posibilitatea ca un club să ştie din timp cine va conduce jocul...  Arbitrii sunt anuntaţi asupra jocului cu un termen de 24 de ore înainte de începerea jocului, cu excepţia celor care domiciliază mai departe, în cazul lor termenul fiind de 48 de ore. Ei se prezintă cu o oră înainte de partidă la sală şi le este interzis să ia legătura cu reprezentanţii cluburilor. Foaia de joc se va completa la masa oficială, aflată pe marginea terenului de joc. Mai mult, se interzice accesul de orice fel în vestiarul arbitrilor", a mai spus Gaţu.

×
Subiecte în articol: sport