x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cristina Neagu, premiată de IHF

Cristina Neagu, premiată de IHF

12 Mai 2010   •   00:00

Jucătoarea echipei Oltchim Râmnicu Vâlcea, Cristina Neagu, a primit premiul "The best Rookie of the Year" (cel mai bun tânăr jucător al anului), acordat pentru prima dată în istorie de Federaţia Internaţională de Handbal, informează site-ul IHF.

IHF a oferit pentru prima dată în istorie premiul "The best Rookie of the Year", la feminin fiind câştigat de Cristina Neagu, iar la masculin de germanul Steffen Fath.

IHF a instituit această nouă distincţie, care va fi acordată anual, începând cu 2010, cei doi sportivi care vor fi recompensaţi cu acest premiu fiind aleşi în urma deciziei unui juriu format din specialişti din cadrul forului internaţional de profil.

"Nu ştiam că am primit acest premiu, este ceva special pentru mine, mai ales la vârsta mea. Mă bucură mult, sunt fericită şi, cum spunem noi românii, la mai mare! Premiile nu sunt atât de importante pentru mine, dar acesta mă onorează! Ar fi extraordinar dacă am avea cel mai frumos premiu la finalul săptămânii, după meciul retur cu Viborg, din finala Ligii Campionilor", a declarat Cristina Neagu pentru agenţia Mediafax.

"Este măgulitor pentru ea, mai ales că este prima dată când IHF acordă acest premiu special. Este o dovadă a valorii ei şi sper să meagă cât mai departe", a spus şi antrenorul lui Neagu de la Oltchim şi echipa naţională, Radu Voina.

În 2009, Cristina Neagu a fost aleasă şi cea mai bună jucătoare din România, titlu acordat de FR Handbal.

×
Subiecte în articol: redactie