x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CROATIA - ANGLIA 2-4 - Rooney, plamanul Albionului

CROATIA - ANGLIA 2-4 - Rooney, plamanul Albionului

22 Iun 2004   •   00:00
CROATIA  -  ANGLIA  2-4 - Rooney, plamanul Albionului

Cotat recent la peste 60 de milioane de euro, Wayne Rooney a reusit o noua "dubla" la turneul final si, la 18 ani, conduce in clasamentul golgeterilor. Anglia a spulberat Croatia si se pregateste pentru un sfert de finala socant impotriva Portugaliei.

MIHAI IGIROSANU

Inspirata de forma fenomenala a lui Wayne Rooney, Anglia s-a calificat "en fanfare" intre primele 8 echipe ale Euro 2004. De partea cealalta, Croatia a vrut, insa trupa actuala este departe de cea condusa acum 6 ani de Miroslav Blazevici.

SCENARIU. Desi a avut parte de un start de cosmar, trupa lui Sven-Goran Eriksson a ripostat superb in finalul reprizei, cand doua suturi de exceptie reusite de Scholes si Rooney au intors rezultatul si soarta calificarii. Soarta partidei a fost decisa in minutul 68, dupa sprintul devastator si executia "rece" ale aceluiasi formidabil Rooney, care l-a inlocuit pe Owen din sufletele fanilor Albionului. Croatii au replicat timid prin Tudor, insa Lampard s-a inscris si el la cuvant in minutul 79, pentru a da startul fiestei britanice de la Lisabona. Anglia e in "sferturi" si meciul cu Portugalia se anunta unul de risc maxim din toate punctele de vedere.

PREVIZIUNE. Seara de exceptie a lui Wayne Rooney fusese anticipata in numarul de ieri al cotidianului The Sun de catre magicianul englez Mystic Meg. Bazandu-se pe "sangele razboinicilor vikingi care curge prin venele lui Wayne", astrologul declara: "Este si va fi de neoprit!".

×
Subiecte în articol: sport