x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CS DINAMO - Sacrificiu imobiliar?

CS DINAMO - Sacrificiu imobiliar?

de Daniel Stan    |    24 Oct 2008   •   00:00
CS DINAMO - Sacrificiu imobiliar?

Comandantul clubului, Marcel Popescu, se află din nou în pericol de a fi demis, dar nu pe considerente sportive, ci, susţin surse din club, pentru refuzul de a aproba un proiect imobiliar în incinta Parcului Sportiv.



Comandantul clubului, Marcel Popescu, se află din nou în pericol de a fi demis, dar nu pe considerente sportive, ci, susţin surse din club, pentru refuzul de a aproba un proiect imobiliar în incinta Parcului Sportiv.

Recent, Corpul de Control al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative a descoperit un prejudiciu de peste 1,3 milioane RON la CS Dinamo, pentru recuperarea căruia s-a ajuns în instanţă. Din acest motiv, surse din minister susţin că ministrul Cristian David va cere demisia comandantului CS, Marcel Popescu, acesta urmând a fi înlocuit de fosta mare canotoare Elisabeta Lipă. Acest zvon a mai apărut şi în ultimele luni, însă Popescu a rămas în fruntea celui mai galonat club sportiv din România. Litigiul ţine de un contract semnat în august 2002 între CS şi FC Dinamo, în care prima s-a obligat să asigure, contra cost, furnizarea utilităţilor de către FC, clubul condus de Nicolae Badea trebuind să achite la rândul său contravaloarea acestora. Cum însă aceştia nu au plătit, banii au fost viraţi de CS, însă MIRA consideră că s-a prejudiciat bugetul de stat, întrucât clubul sportiv este persoană juridică aflată în structura ministerului. MIRA a mai intentat o acţiune similară în 2005, dar magistraţii au respins-o ca fiind neîntemeiată.

CARE ESTE ADEVĂRUL?
Numai că adevărul pare altul. Surse din cadrul grupării din Ştefan cel Mare consideră însă că motivul pentru care se insistă pe demiterea lui Marcel Popescu este faptul că actualul comandant al CS Dinamo se opune aprobării unui proiect imobiliar ce ar urma să se construiască în incinta Parcului Sportiv.

Concret, din cele 30 de hectare, jumătate ar rămâne în utilitatea lui FC Dinamo, iar o parte din cealaltă jumătate ar urma să fie demolate. Aceleaşi surse mai susţin că în spatele acestei afaceri se află chiar ministrul Cristian David, susţinut de omul de afaceri Cristi Popoviciu. Cum însă Marcel Popescu s-a opus, este limpede că nu mai este bine văzut de minister. Iar sosirea Elisabetei Lipă ar fi un bun prilej de a rezolva unele probleme înainte de predarea portofoliului ministerului!

×
Subiecte în articol: sport