x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CS United Galați a cucerit Cupa României la futsal

CS United Galați a cucerit Cupa României la futsal

22 Mar 2022   •   12:00
CS United Galați a cucerit Cupa României la futsal

Echipa de futsal CS United Galați a câștigat luni seara, pe teren propriu, Cupa României la futsal, învingând în finală pe rivalii de la Autobergamo Deva, cu scorul de 5-4, relatează frf.ro.

Finala Cupei României la futsal a fost găzduită de Sala Sporturilor „Dunărea” din Galați și a pus față în față cele mai bune echipe ale momentului din futsalul românesc. Primele clasate în Liga I și probabil echipele care își vor disputa și titlul în acest sezon, Autobergamo Deva și CS United Galați, care au oferit un spectacol apreciat de spectatorii gălățeni.

Desfășurată în fața unei săli arhipline și într-o atmosferă extraordinară, finala Cupei României Fortuna a debutat cu Autobergamo în primplan, care a reușit deschiderea scorului după doar trei minute, prin André Luis Sasse.

Gălățenii, care au avut inițiativa, dar și-au creat destul de greu ocazii la poarta oaspeților, apărată de gălățeanul Andrei Dinicuță, au reușit să egaleze destul de repede, prin Daniel Araujo. Stabilind scorul pauezei, 1-1.

La reluare, Autobergamo Deva a arătat aceeași organizare foarte bună, același presing deranjant și aceeași siguranță în defensivă. Formația pregătită de Victor Acosta Garcia a lovit în trei rânduri în doar cinci minute, prin André Luis Sasse – de două ori și Bogdan Covaci, scorul ajungând la 1-4.

Cu o zi înainte, în semifinale, contra celor de la ACS WEST Deva, André Luis Sasse reușise, de asemenea, un hat-trick.

Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați, l-a scos din poartă pe Petrișor Toniță și l-a introdus pe Alin Cârdei, pentru a avea în câmp jucători cu experiență. În timp ce Cârdei a închis poarta, iar publicul gălățean și-a făcut din plin datoria creând o atmosferă sud-americană, CS United și-a revenit și a declanșat cursa de urmărire.

Andrei Crăciun a relansat partida punctând pentru 2-4. Deși accidentat, brazilianul Leonardo dos Santos „Pelé”, jucător achiziționat de gălățeni în această iarnă, a fost decisiv. A marcat pentru 3-4, a contribuit la golul egalizator al lui Florin Ignat și a înscris golul care a adus Cupa României grupării gălățene.

După cinci finale pierdute (2011, 2012, 2016, 2019 și 2021), după mai multe finale de campionat irosite, CS United Galați și-a împlinit visul de a cuceri un trofeu.

„Nu am cuvinte să îmi exprim bucuria pentru câștigarea acestui trofeu! E o performanță extraordinară, unică. Ne bucurăm că, în sfârșit, United Galați a reușit să cucerească un trofeu. Băieții au fost extraordinari, publicul ne-a împins de la spate în permanență.

La 4-1 pentru Deva m-am uitat la cronometru și am văzut că mai sunt 15 minute. Le-am spus băieților că avem timp să întoarcem rezultatul, că nu trebuie să intrăm în panică, că nu putem pierde cu un așa public. Și m-au ascultat!

Ne bucurăm, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Vrem să aducem și titlul la Galați, iar pentru asta trebuie să muncim în continuare”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați, pentru frf.ro.

Înaintea startului finalei Cupei României, Comisia Centrală a Arbitrilor l-a premiat, pentru întreaga sa activitate, pe gălățeanul Vasile Donțu, fost arbitru de fotbal și fost observator de futsal.

Festivitatea de premiere care a urmat finalei Cupei României l-a avut în prim plan pe fostul mare internațional Miodrag Belodedici.

CS United Galați – Autobergamo Deva 5-4 (1-1),Sala Sporturilor „Dunărea” – Galați

Au marcat: Daniel Araujo, Andrei Crăciun, Leonardo dos Santos „Pelé” (de două ori) / André Luis Sasse (de trei ori), Bogdan Covaci

Arbitri: Vlad Ciobanu, Bogdan Hanceariuc (ambii din Iași) – Liviu Dârjan (Brașov)
Observatori: Gabriel Gherman, Bogdan Sorescu

CS United: Petrișor Toniță – Constantin Burdujel, Daniel Araujo, Octavian Cireș, Robert Crișan; Alin Cârdei, Ionuț Păduraru, Cosmin Petică, Marius Arhire, Rareș Oană, Andrei Crăciun, Florin Ignat, Matei Boșneagă, Leonardo dos Santos „Pelé”
Antrenor: Florin Ignat

Autobergamo: Andrei Dinicuță – Bogdan Covaci, Antonio Hinojosa Toni, Sasse, Iszlai Richard; Vlad Iancu, Roberto Voin, Florin Matei, Cristian Matei, Sergiu Gavrilă, Mihnea Toader, Denis Boldor, Iulian Cojocaru, Kusmodi Tamas
Antrenor: Victor Acosta Garcia

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: futsal