x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CSU Ploieşti, din nou campioană la baschet

CSU Ploieşti, din nou campioană la baschet

20 Mai 2010   •   00:00

Echipa de baschet masculin CSU Ploieşti a câştigat cel de-al şaptelea titlu naţional consecutiv după ce a învins, joi, pe teren propriu, în meciul patru al finalei, formaţia "U" Mobitelco Cluj, cu scorul de 72-67 (39-33).

În primele trei meciuri, ploieştenii au câştigat de două ori în deplasare (77-76 şi 113-111), şi o dată acasă, miercuri, cu 83-77. În ultimii şapte ani, CSU Ploieşti a mai cucerit şi şase trofee ale Cupei României.

Meciurile trei şi patru ale finalei s-au disputat sub spectrul suspendării jucătorului ploieştean Cătălin Burlacu, aflat sub o investigaţie a Agenţiei Naţionale Anti-Doping. O probă recoltată jucătorului, la finalul meciului trei din primul tur al play-off-ului, cu BCMUS Piteşti, a fost pozitivă, ANAD luând decizia de a-l suspenda provizoriu, dar şi de a-l audia joi dimineaţă.

Forul de la Bucureşti a stabilit apoi o nouă audiere a baschetbalistului, cea finală, în care se va lua şi decizia privind proba recoltată în 20 aprilie. Cătălin Burlacu nu a avut drept de joc nici în meciul de miercuri, nici în meciul de joi. Jucătorul a fost supus unui alt test anti-doping în 4 mai, la finalul partidei din semifinale, cu Gaz Metan Mediaş, al cărei rezultat a fost negativ, potrivit unei adrese remise joi, de ANAD, clubului ploieştean.

La finalul meciului trei al finalei, câte 10 jucători din ambele echipe au fost supuşi testelor anti-doping de către ANAD, rezultatele urmând a fi comunicate în scris sportivilor în cauză şi cluburilor lor, dar şi federaţiei, în minimum 10 zile.

×
Subiecte în articol: redactie