x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cum sună viitorul lui Mutu?

Cum sună viitorul lui Mutu?

de Delia Gomoescu    |    21 Apr 2010   •   00:00
Cum sună viitorul lui Mutu?
Sursa foto: Roberto Tedeschi/EPA/Agerpres

După ce a primit nouă luni de suspendare pentru dopaj, atacantul Fiorentinei s-ar putea alege cu salariul diminuat. În plus, gruparea viola pare dispusă să-l cedeze în vară.

Adi Mutu a aflat cât timp trebuie să stea departe de gazon, însă viitorul său este departe de a se fi limpezit. Mai întâi, românul trebuie să afle dacă va rămâne sau nu la Fiorentina. În Italia, toţi sunt de acord: "Fenomenul" a creat un mare prejudiciu grupării toscane atât din punct de vedere sportiv, cât şi economic. Gruparea viola ar fi dispusă să-l cedeze, însă cota de piaţă a jucătorului a scăzut mult, aşa că nu ar putea pretinde o sumă foarte consistentă.

Pe de altă parte, conducerii clubului nu-i convine să-i plătească "Briliantului" salariul integral fără să beneficieze de serviciile sale. Astfel, potrivit cotidianului Corriere Fiorentino, toscanii intenţionează să-l plătească pe Mutu cu suma minimă prevăzută în schema salarială a clubului. Paolo Rodella, unul dintre avocaţii românului, nu este însă de acord cu această idee: "Jucătorul se poate prezenta la antrenamente, aşa că el «lucrează» oricum pentru Fiorentina". La rândul său, cotidianul La Nazione scrie că viitorul lui Mutu se va decide în circa o lună, după finalul campionatului, când gruparea toscană îşi va contura strategia pentru sezonul următor.

POATE PIERDE 17 MECIURI
Potrivit cotidianului Corriere dello Sport, dacă va rămâne la Fiorentina, Mutu poate pierde între 9 şi 17 meciuri din sezonul viitor. Totul depinde de poziţia pe care o vor avea violeţii în clasament la finalul sezonului în curs. După ultima etapă din Serie A, toscanii vor şti dacă au prins sau nu un loc de Europa League. În plus, vor afla şi din ce fază a ediţiei 2010-2011 a Cupei Italiei urmează să intre în joc.

 

Şi se jură...
"Aş fi fost un nebun să-mi pun în pericol cariera la 31 de ani, mai ales după ce s-a întâmplat pe când eram la Chelsea. Dacă aş fi făcut aşa ceva cu intenţie, nu numai că ar fi fost corect să fiu suspendat pe viaţă, ba chiar meritam să fiu împuşcat." Potrivit cotidianului Corriere Fiorentino, aşa şi-a încheiat Mutu alocuţiunea în faţa judecătorilor tribunalului antidoping. Se pare însă că vorbele românului nu au convins. Site-ul violanews.com scrie că procurorul Ettore Torri a fost foarte dur cu jucătorul şi nu a dorit sub nici o formă să-i acorde circumstanţe atenuante. Mai mult, "celebritatea" lui Mutu a devenit un fapt agravant, deoarece, conform CONI, de la marii campioni se aşteaptă să aibă un comportament ireproşabil, pentru a fi exemple pentru tineri.

×
Subiecte în articol: sport