x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CUPA DAVIS / Hanescu, rapus de "Bestie"

CUPA DAVIS / Hanescu, rapus de "Bestie"

04 Mar 2005   •   00:00

Victor Hanescu a pierdut ieri, la Brasov, primul meci al intalnirii dintre Romania si Belarus, din primul tur al Grupei Mondiale. El a fost invins de Max Mirnii cu scorul de 6-7 (6), 4-6, 6-3, 4-6.

DELIA GOMOESCU - Brasov

INTINS LA MAXIMUM. Victor Hanescu a fost supus la un efort mare, nefacand fata mingilor plasate de bielorusul Mirnii
Disputat intr-o sala asemanatoare mai mult uneia de liceu si intr-o atmosfera departe de a fi intimidanta pentru adversari, meciul dintre Hanescu si Mirnii s-a incheiat dupa aproximativ trei ore cu victoria ex-sovieticului.

SCENARIU. Forta si serviciul numarului 12 mondial au parut sa-l compleseasca pe Victor Hanescu pe durata primelor doua seturi. Mirnii si le-a adjudecat cu 7-6 (8-6 in tie-break) si 6-4, in special, gratie unor executii spectaculoase de la fileu. Hanescu a avut o tresarire de orgoliu in setul trei, pe care l-a castigat (6-3), dar n-a parut consistent in joc si mai ales in momentele decisive ale setului 4. Finalmente, dupa cate un break de fiecare parte, Mirnii a castigat setul cu 6-4 si a cucerit primul punct pentru echipa sa.

NEMULTUMIRE. Iubitorii de tenis din Brasov nu i-au iertat pe organizatori pentru faptul ca au pus in vanzare doar 50 de bilete. "Asa nu putem intra in Europa", a scris pe o pancarta un fan suparat ca nu a mai gasit tichete. Totusi, cei care au reusit sa urmareasca pe viu partida dintre Hanescu si Mirnii l-au incurajat in permanenta pe jucatorul roman. Printre vip-urile din tribune s-a numarat si Catrinel Sandu, logodnica jucatorului Gabriel Trifu. De remarcat ca fanii sositi de la Minsk, aproximativ 50, au anulat in dese randuri avantajul terenului propriu al romanilor. Dupa inchiderea editiei s-a desfasurat si meciul doi al primei zile, Andrei Pavel - Vladimir Voltcikov.

HANESCU: "MI-A RUPT RITMUL"
Dupa meci, Victor Hanescu parea extrem de afectat, fiind cu greu consolat de coechipieri. "In primul set am jucat destul de bine, am tinut aproape de el, iar in tie-break am condus de trei ori. Daca as avea ceva sa-mi reprosez, este ca nu am reusit sa castig primul set. Stiam ca Mirnii vine mult in fata, mi-a rupt ritmul cu aceste urcari dese la fileu. Stiam ca va servi tare, inalt si bine plasat, iar din cauza terenului putin cam tare, nu reuseam sa ma asez asa repede", a declarat Hanescu. Max Mirnii, a parut foarte calm: "A fost un meci greu fiindca avem un stil asemanator, mai ales la serviciu, fapt care m-a deranjat pentru ca nu i-am putut simti ritmul. Nu mi-a fost teama, am vrut sa castig, iar victoria din setul doi mi-a dat incredere".

HAMU
Printre cei circa 50 de suporteri ai echipei Belarusului, care au fost prezenti ieri in Sala "Dumitru Popescu-Colibasi" din Brasov, s-a aflat si portarul Stelei, Vasili Hamutovski. El a sosit in orasul de la poalele Tampei ieri-dimineata, impreuna cu un prieten. Pentru ca antrenorul Walter Zenga i-a dat voie sa lipseasca doar o zi, goalkeeper-ul stelist, care a semnat multe autografe in pauzele dintre seturi, a fost nevoit sa revina in Bucuresti dupa primele doua partide. Initial, in sala, trebuia sa fie prezent si portarul bielorus al lui Dinamo, Vladimir Gaev, insa el nu a primit permisiunea din partea antrenorului Ioan Andone sa se deplaseze la Brasov. "Nu-l cunosc pe Hamutovski", a raspuns Max Mirnii cand a fost intrebat daca stie ca Hamutovski este portarul echipei de fotbal a Belarusului.

×
Subiecte în articol: sport hanescu mirnii