x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Davis - Nalbandian echilibreaza

Cupa Davis - Nalbandian echilibreaza

de Mihai Igirosanu    |    04 Dec 2006   •   00:00
Cupa Davis - Nalbandian echilibreaza

Dramatism si tenis spectacol la Moscova. Inaintea ultimului meci de simplu, disputat aseara, dupa inchiderea editiei, Rusia si Argentina se aflau la egalitate perfecta, 2-2.

Dramatism si tenis spectacol la Moscova. Inaintea ultimului meci de simplu, disputat aseara, dupa inchiderea editiei, Rusia si Argentina se aflau la egalitate perfecta, 2-2. Sambata, perechea gazdelor, Dmitri Tursunov/ Marat Safin, trecuse de argentinienii Nalbandian/ Calleri, iar rusii conduceau cu 2-1.

Primul meci de simplu al ultimei zile a fost la discretia jucatorului numarul 1 al Argentinei, David Nalbandian, care a produs marea surpriza si l-a invins pe al treilea tenisman al lumii in acest moment, Nikolai Davidenko. Tenismanul sud-american castigase si jocul din prima zi, impotriva lui Marat Safin.

NEASTEPTAT. Dupa ce se impusesera la dublu sambata dupa-amiaza, rusii se asteptau ca Davidenko sa aduca punctul decisiv pentru castigarea salatierei, in fata lui Nalbandian. Numai ca tenacele jucator argentinian a intrat pe teren extrem de hotarat, castigand la pas primele doua seturi, cu un scor identic, 6-2, 6-2. Davidenko a avut o rabufnire de orgoliu, trecandu-si in cont setul al treilea, 6-4, insa sud-americanul a incheiat conturile in runda a patra, cu 6-4.

SCHIMBARE. Initial, in partida decisiva, rusul Marat Safin trebuia sa dea piept cu Juan Ignacio Chela, insa capitanul-nejucator al Argentinei, Alberto Mancini, a decis sa-l inlocuiasca pe acesta cu Jose Acasuso, un tenisman mult mai familiarizat cu suprafata rapida folosita in impunatoarea sala de la Moscova. Chela pierduse fara drept de apel primul joc in fata lui Nikolai Davidenko si nu a parut deloc acomodat cu terenul sintetic care a gazduit finala. Acasuso este numarul 27 in ierarhia ATP si posesor al unui serviciu foarte puternic. Potrivit regulamentului Cupei Davis, cei doi capitani au zece minute de gandire dupa finalul celui de-al patrulea meci al intalnirii pentru a-i desemna pe titularii urmatoarei confruntari.
Fan infocat
Argentinienii au deplasat la Moscova o galerie extrem de inflacarata, formata din circa 100 de suporteri, in randurile careia s-a aflat chiar si celebrul Diego Armando Maradona. Fostul imens fotbalist sud-american s-a manifestat cu multa pasiune, traind la cote inalte fiecare schimb de mingi jucat de compatriotii sai. Fanii Argentinei erau echipati in tricourile nationalei de fotbal si au creat o atmosfera senzationala, acoperind in dese randuri corul celor circa 10.000 de rusi.
Impunatoare
Finala Cupei Davis s-a desfasurat in Sala Sporturilor Lujniki din Moscova, una dintre cele mai mari constructii de acest gen din Europa. Pentru confruntarea dintre Rusia si Argentina, sala a fost inchisa pe jumatate. In mod normal, dimensiunile suprafetei de joc sunt identice cu cele ale unui teren de fotbal, la fel ca si capacitatea tribunelor, care pot primi in jur de 25.000 de spectatori.

×
Subiecte în articol: sport