x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Davis: Ne-am vândut greu

Cupa Davis: Ne-am vândut greu

de Dan Tomozei    |    09 Feb 2008   •   00:00
Cupa Davis: Ne-am vândut greu
Sursa foto: Christian Silva/

Adevăraţi gladiatori în luptă cu “goliatul” tenisului mon­dial, Victor Hănescu şi Andrei Pavel şi-au întrecut ieri propriile performanţele reuşind să aducă la epuizare cocoşii francezi, în disputele primului tur mondial al Cupei Davis care se desfăşoară la Sibiu.

Adevăraţi gladiatori în luptă cu “goliatul” tenisului mon­dial, Victor Hănescu şi Andrei Pavel şi-au întrecut ieri propriile performanţele reuşind să aducă la epuizare cocoşii francezi, în disputele primului tur mondial al Cupei Davis care se desfăşoară la Sibiu.

 

Fără şanse clare de victorie, România a făcut un spectacol frumos, Pavel bătând consistent obrazul unor fancezi aproape făţarnici.

 

HĂNESCU, LIMITAT. Parcă veniţi la Sibiu să demonstreze că sunt cei mai buni din lume, scorul avea să confirme acest lucru, Richard Gasquet şi Jo-Wilfried Tsonga au reuşit să confirme forma bună din ultima perioadă. Ignorând tabela de scor care la finalul primului joc arăta România 0 – Franţa 1, fără îndoială Victor Hănescu şi-a meritat pe deplin simpatia publicului prezent în Sala Transilvania din Sibiu. Timp de trei seturi, mai mult de 164 de minute, Victor s-a agăţat de fiecare serviciu, a încercat chiar şi o rupere de ritm, apelând fără motiv la medicul echipei, totul pentru a-l scoate din mână pe Gasquet. Un francez desprins parcă din legiunea străină, acolo unde doar ţinta contează. După 34 de ghemuri Hănescu a fost învins de tenacitatea, de răbdarea şi de simţul terenului demonstrate de Richard Gasquet, acest urmaş demn al marelui Guy Forget şi Yanik Noah.

 

MULŢUMIT. “A fost un meci frumos, şi este bine pentru mine că am câştigat repede, în trei seturi. Hănescu este un mare jucător, ne-am întâlnit şi la Roland Garros, însă azi am fost mai încrezător”, a declarat după meci Gasquet. “Când eşti numărul 7 ATP, după ce ai jucat cu crema tenisului mondial, e mai uşor, te simţi altfel. A fost mai bun. Este greu de spus ce a lipsit. Poate puţină şansă, poate puţină atenţie”, a explicat Hănescu înfrângerea.

 

VISE

“Sper să fac un meci mai bun în faţa lui Tsonga, pentru că el este un jucător mai impulsiv, care nu aşteaptă în fundul terenului, care se implică în joc. Azi am fost lipsit de puţină şansă, pentru că psihic cred că am tratat cores­punzător meciul”

Victor Hănescu
 

 

Tsonga – Pavel 6-7, 6-4, 6-4, 6-4

În al doilea meci al zilei, Andrei Pavel nu a făcut faţă decât în primul set, pe care l-a câştigat cu 7-6. Fără să reuşească măcar un break în tot meciul, Pavel s-a văzut biruit de Tsonga, care a câştigat următoarele trei seturi simetric, toate la patru. Chiar dacă suportul adus jucătorilor a fost manifestat cu tărie doar în momentele în care România mai păstra şansa unui ghem sau a unui set, spectatorii au fost la înăl­ţime. Şi totuşi, jocul lui An­drei Pavel a reuşit să scoată din amor­ţeală un public parcă venit la sală să reînveţe tenisul, să redesco­pere deceniile ’70-’80 când România domina tenisul mondial. Azi, de la ora 14:00, România şi Franţa se vor întâlni în meciul de dublu, care îi va pune faţă în faţă pe Florin Mergea/Horia Tecău – Arnaud Clement/Michael Llodra. 

 

Vipuri în tribună în sala de la Sibiu

Într-o sală a sporturilor care s-a demonstrat când neîncăpătoare, când goală de public, în funcţie de prezenţa celor care au avut parte de invitaţii, primele două jocuri ale României au fost asistate de o serie de vipuri sportive din România şi din Franţa. Alături de Ion Ţiriac şi de Ilie Năstase au mai fost la Sibiu Octavian Bellu, Gică Hagi, patronul FCM Braşov, Ioan Niculaie. De partea cealaltă, Franţa a fost susţinută de preşedintele federaţiei de tenis, Christian Bimes, însoţit la rândul său de o serie de sponsori susţinători ai echipei de tenis.
 

 

• Dan Tomozei , Sibiu

×
Subiecte în articol: sport hanescu