x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Davis - Nu te retrage, Andrei!

Cupa Davis - Nu te retrage, Andrei!

14 Feb 2006   •   00:00
Cupa Davis - Nu te retrage, Andrei!

In ultimele doua meciuri de simplu, duminica seara, americanii Andy Roddick si James Blake s-au distrat cu Razvan Sabau, respectiv Horia Tecau. SUA au castigat cu 4-1 si va merge in "sferturi", iar Romania va juca la toamna un meci de baraj pentru mentinerea in Grupa Mondiala.

FIGURANTI. Dupa dezamagirea produsa vineri si sambata de Victor Hanescu, duminica a venit randul celeilalte "sperante" a tenisului romanesc, Razvan Sabau, sa faca figuratie in California. In fata unui Roddick abia refacut, jucatorul care acum 13 ani castiga Wimbledonul juniorilor s-a comportat precum un scolar timid, pierzand cu 3-6, 3-6, 2-6. Desi nesigur, fara vlaga si cu un serviciu ezitant, numarul 3 mondial n-a avut probleme in a castiga punctul decisiv pentru SUA. "Nu mi-a placut cum am servit, dar important este ca ne-am calificat", a afirmat Roddick. Ultimul meci de simplu ne-a dovedit inca o data ca, in cazul foarte probabil in care Andrei Pavel se va retrage, viitorul este sumbru. Privit ca o mare speranta, Horia Tecau a fost si el doar un sparring-partner pentru James Blake, care l-a invins cu 6-1, 7-5. In aceste conditii, nu ne ramane decat sa speram ca Andrei Pavel va mai putea tine in spate macar un sezon echipa Romaniei. In caz contrar, ne asteapta la cotitura "mari forte" ale tenisului mondial, precum Zimbabwe, Ucraina, Belgia sau Luxemburg, adica sa jucam in Zona Euro-Africana. (Mihai Igirosanu, Vicentiu Neagoe)

ADVERSARI GREI LA BARAJ
Eliminata in turul 1, Romania va evolua in luna septembrie intr-un meci de baraj pentru mentinerea in Grupa Mondiala. Potentialele adversare pe care vom incerca sa le invingem pentru a nu retrograda in Zona Euro-Africana sunt urmatoarele: Austria, Suedia, Spania, Elvetia, Germania, Olanda si Slovacia, finalista de anul trecut. In afara Olandei, care nu are nici un jucator de top in componenta, celelalte echipe sunt extrem de puternice si greu de eliminat. Sferturile de finala ale Grupei Mondiale programeaza partidele Croatia - Argentina, Belarus - Australia, Franta - Rusia si SUA - Chile.

×
Subiecte în articol: sport