x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa României: Perturbaţi de preliminarii

Cupa României: Perturbaţi de preliminarii

de Mihai Igirosanu    |    14 Oct 2008   •   00:00
Cupa României: Perturbaţi de preliminarii

Majoritatea echipelor din Liga 1 vor fi nevoite să se prezinte la meciurile din 16-imi fără câţiva dintre jucătorii străini, chemaţi la echipele reprezentative, dar şi fără internaţionalii români care au fost convocaţi pentru confruntarea cu Franţa.



Majoritatea echipelor din Liga 1 vor fi nevoite să se prezinte la meciurile din 16-imi fără câţiva dintre jucătorii străini, chemaţi la echipele reprezentative, dar şi fără internaţionalii români care au fost convocaţi pentru confruntarea cu Franţa.

Steliştii nu-i vor putea folosi pe Juan Carlos Toja şi Dayro Moreno, care au făcut parte din lotul Columbiei pentru meciurile cu Paraguay şi Brazilia, iar Dorin Goian şi George Ogăraru vor fi cu siguranţă menajaţi după meciul cu Franţa. Dinamo nu va conta pe serviciile angolezului Ze Kalanga, care a evoluat în meciul Angola – Niger, în vreme ce Bogdan Lobonţ şi Gabriel Tamaş, titulari contra francezilor, vor fi menajaţi. Antrenorul Rapidului, Jose Peseiro, va fi privat împotriva Petrolului de muntenegrenii Vladimir Bozovici şi Radomir Djalovici, ambii convocaţi pentru meciul din Italia. FC Timişoara va trebui şi ea să se descurce fără Artiom Karamyan, aflat la naţionala Armeniei pentru "dubla" cu Belgia şi Bosnia, şi fără slovacului Balasz Borbely, convocat pentru "dubla" cu San Marino şi Polonia. Campioana CFR Cluj nu va putea conta pe Emmanuel Kone, rezervă la meciul Coasta de Fildeş – Madagascar (3-0) şi pe portarul canadian Lars Hirschfeld, titular în Honduras – Canada (4-1). Antrenorul Unirii Urziceni nu-i va putea folosi pe pe mijlocaşul Jacob Burns, convocat la naţionala Australiei pentru întâlnirea cu Qatar. FC Vaslui nu se va baza pe internaţionalul senegalez Ousmane N’Doye, care a evoluat în Senegal – Gambia (1-1). Chiar şi divizionara secundă, Universitatea Cluj, va fi privată de serviciile stoperului Milan Jovanovici, chemat şi el în lotul Muntenegrului pentru confruntarea cu Italia. Prin urmare, multe din echipe vor fi nevoite să apeleze la jucători folosiţi mai puţin sau deloc, astfel că, măcar în această fază, valoarea meciurilor e de aşteptat să fie mult mai scăzută.


Debutează Pedriel

În meciul programat la Urziceni, împotriva Sportului Studenţesc, va debuta în tricoul Stelei şi bolivianul Ricardo Pedriel, a cărui carte verde a sosit abia vineri. "Mi-a fost destul de greu să aştept cartea verde, dar m-a ajutat că am avut posibilitatea să mă integrez cât mai bine în grup, în echipă, să mă acomodez cu fusul orar. Sunt fericit că de acum pot evolua pentru Steaua. Meseria mea este să dau goluri, de-asta am venit aici, e o promisiune pe care un atacant trebuie s-o facă tuturor celor de la Steaua, jucători, conducători, suporteri", a declarat Pedriel.


Juve după Goian şi Tamaş

Cotidianul italian Gazzetta dello Sport a dezvăluit în ediţia de ieri că fundaşii echipei naţionale a României, stelistul Dorin Goian şi dinamovistul Gabriel Tamaş au fost urmăriţi la meciul cu Franţa, de la Constanţa, de doi reprezentanţi ai grupării Juventus Torino. În altă ordine de idei, fundaşul polonez al Stelei, Pawel Golanski a prefaţat meciul cu Sportul: "Va fi meci greu, Sportul e o echipă bună, tânără. Sper să
jucăm bine şi să câştigăm, e un joc important pentru Steaua. E importantă şi Cupa României, Steaua trebuie să câştige tot, să lupte pe toate fronturile, nu numai în campionat şi Liga Campionilor. E o şansă pentru jucătorii care au evoluat mai puţin să arate că au valoare. Trebuie să jucăm pe trei fronturi. Pentru mine e un meci important".


Derby de foc la Cluj

Unul dintre capetele de afiş ale 16-imilor Cupei României va avea loc astăzi, de la ora 14:30, pe stadionul Ion Moina din Cluj, acolo unde Universitea şi campioana CFR vor reedita duelul care a adus titlul din sezonul trecut în Gruia. "La un astfel de joc nu trebuie să existe nici o mobilizare suplimentară pentru jucători. Ei trebuie să dea totul. Vom întâlni campioana, stadionul va fi plin. Vreme de 90 minute nu va conta diferenţa de valoare. Nu vom avea nici o primă de joc la acest meci. Cea mai importantă primă la un astfel de derby este cea sentimentală. Acest meci trebuie câştigat cu inima. Personal, sunt cam obosit, dar la ce probleme am în lot, va trebuie să joc. în fotbal se pot întâmpla minuni. Aştept un joc bun şi o calificare în faza următoare a Cupei, deşi întâlnim un adversar mult mai puternic şi mai experimentat, cu jucători valoroşi", a spus antrenorul-jucător al lui "U", Dorinel Munteanu.


CUPA ROMÂNIEI, 16-imi

Azi
Ora 14:30
"U" Cluj – CFR Cluj
(stadion Ion Moina – Cluj-Napoca)
Arbitri: L. Dan – N. Megheşan, G. Szabo

Tricolorul Breaza – Oţelul
(Stadion Parc – Breaza)
Arbitri: R. Petrescu – Fl. Stănescu, B. Medrea

CSM Ploieşti – "U" Craiova
(Stadion Ilie Oană – Ploieşti)
Arbitri: I. Ivan – B. Velicu, I. Babadac

CSM Râmnicu Vâlcea – CS Otopeni (stadion Municipal – Rm. Vâlcea)
Arbitri: M. Prodan – V. Marinescu, M. Orbuleţ

FC Botoşani – Gloria Buzău
(Stadion Municipal – Botoşani)
Arbitri: M. Bordean – I. Radu, R. Ghinghuleac

Ora 14:45 (Antena 1)
FCM Târgu Mureş – Dinamo
(stadion Transil – Tg. Mureş)
Arbitri: I. Serea – D. Iliescu, L. Ciubotariu

Ora 16:45 (Antena 1)
Sportul Studenţesc – Steaua
(stadion Municipal – Urziceni))
Arbitri: M. Drăgănescu – D. Roşu, S. Stoianof

Ora 19:00
CFR II Cluj – FC Timişoara
(stadion Constantin Rădulescu – Cluj-Napoca)
Arbitri: C. Danşa – D. Mudura, I. Onicaş

Mâine
Ora 11:00
CFR Timişoara – Gloria Bistriţa
(Stadion CFR – Timişoara)
Arbitri: I. Kovacs – O. Şovre, Cl. Tripa

Ora 13:30
FCM Bacău – Pandurii
(Stadion Municipal – Bacău)
Arbitri: M. Bocăneală – S. Gheorghe, M. Artene

Ora 14:30
Minerul Lupeni – Unirea Urziceni
(Stadion Minerul – Lupeni)
Arbitri: Cr. Balaj – Z. Szekely, S. Caia

Internaţional C. de Argeş – FC Argeş
(Stadion Tineretului – Curtea de Argeş)
Arbitri: Ad. Comănescu – O. Maier, S. Slabu

Dunărea Galaţi – Gaz Metan Mediaş (Stadion Dunărea – Galaţi)
Arbitri: T. Crăciunescu – D. Demetrescu, V. Urzică

Farul – FC Braşov
(Stadion Municipal – Constanţa)
Arbitri: A. Constantin – I. Popa, C. Savu

Joi
Ora 20:30 (Antena 1)
Petrolul Ploieşti – Rapid
(Stadion Giuleşti – Bucureşti)
Arbitri: G. Ionescu – Fl. Păunescu, D. Hulubei

Miercuri (29 octombrie)
FC Vaslui – Poli Iaşi
(Stadion Municipal – Vaslui)
Arbitri: M. Avram – N. Marodin, Ad. Vidan

Partidele din această fază se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă. În caz de egalitate după 90 de minute, vor fi două reprize de câte 15 minute şi lovituri de departajare.

×
Subiecte în articol: sport cluj arbitri meciul stadion