x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CUPA ROMANIEI / Scandal cu suporterii

CUPA ROMANIEI / Scandal cu suporterii

12 Apr 2005   •   00:00

Situatia dramatica a Universitatii, precum si scandalul iscat in Stefan cel Mare dupa infrangerea din Ghencea au deteriorat adanc relatiile celor doua echipe cu propriii fani, care isi vor contesta azi favoritii.



  • de DRAGOS STOICA, VICENTIU NEAGOE

  • TENTATIVA. Mihai Panc (nr. 26) va incerca sa blocheze drumul lui Florentin Petre spre finala competitiei
    Universitatea Craiova spera sa se califice in finala Cupei, desi a pierdut prima mansa, scor 0-1, in timp ce Dinamo, invinsa in tur cu 1-2, nu-si mai poate permite sa rateze si al doilea obiectiv, dupa ce "cainii rosii" s-au indepartat de titlu in urma infrangerii din Ghencea.

    OBIECTIV. Pentru Dinamo, returul din Cupa nu vine in cel mai fericit moment. Andone este contestat de propria conducere si de fanii de la Peluza "Catalin Haldan", iar echipa pare incropita de la meci la meci. Practic, singura sansa ca actualul tehnician al "alb-rosiilor" sa ramana in functie si in editia viitoare de campionat este ca Dinamo sa castige macar Cupa Romaniei. Pentru asta insa, elevii lui Ando trebuie sa treaca de FC National, misiune deloc usoara contra unei echipe imprevizibile si cu un moral excelent. In acelasi timp, suporterii par sa fi ajuns la capatul rabdarii. Pe site-ul oficial al fanilor, acestia nu se feresc de cuvinte: "Ziua scadentei a sosit. FC Dinamo nu-si merita suporterii! Noi ne-am tinut promisiunea, voi nu!".

    ONOARE. Aproape retrogradata in Divizia B, Craiova incearca azi o reparatie morala fata de suporteri. Invingatoare la Constanta cu 1-0, Farul vine favorita in Banie, dar oltenii n-au nimic de pierdut. Paradoxal, antrenorul gazdelor, Marian Bondrea, s-a aratat ieri pentru prima oara optimist de cand a revenit la carma Universitatii. "Ii simt pe jucatori mai dornici ca niciodata sa demonstreze ca nu au valoare de ultimul loc din clasament. Sunt convins ca vom face un meci foarte bun si ca vom invinge. Am purtat discutii individuale cu toti jucatorii, si cred ca am depasit cosmarul din ultimul timp. Ar putea fi un nou inceput." Totusi, aceste vorbe vin la o zi dupa ce patronul Dinel Staicu a dat din nou cu bata in balta, anuntand luni ca intentioneaza sa dizolve Universitatea daca formatia din Banie nu va accede in finala Cupei Romaniei. Intrarea va fi libera pe stadionul "Ion Oblemenco", organizatorii urmand sa faca acelasi lucru si la meciul din campionat de duminica, contra Stelei.

    FUG DE FISC
    O data cu modificarea Codului Fiscal, care va aduce legi dure in domeniul financiar si controale severe la cluburile de fotbal, investitorii sunt tentati sa renunte la dreptul de semnatura, urmand ca, pe viitor, sa numeasca alte persoane pe aceste functii de raspundere. Primii pasi i-au facut patronul Stelei, Gigi Becali, si directorul executiv al FC Dinamo, Cristi Borcea. "Nu-mi mai permit sa am drept de semnatura cu noua lege. Probabil ca o sa fiu vanat. O sa aduc un expert financiar. Daca nu va fi cinstit, sa se duca el la inchisoare, nu eu", a declarat Becali la emisiunea "Fanatik", de la Prima TV. La randul sau, Borcea a precizat: "Eu ma retrageam oricum la 1 iulie, cand Dinamo va deveni societate pe actiuni. Nu voi mai asigura decat bugetul, de restul, transferuri si alte probleme legate de fotbal, va raspunde altcineva". (Daniel Stan)

    SEMIFINALE
  • 17:00 (TV Sport) "U" Craiova - Farul (in tur 0-1)
    Arbitri: S. Corpodean - Cr. Nica, O. Sovre
  • 19:00 (TV Sport) Dinamo - FC National (in tur 1-2)
    Arbitri: I. Serea - I. Cojocaru, N. Marodin
  • ×
    Subiecte în articol: sport dinamo