x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa UEFA - Asaltul Europei

Cupa UEFA - Asaltul Europei

15 Feb 2006   •   00:00

Hertha - Rapid (TVR 1, ora 19:00); Heerenveen - Steaua (Pro TV, ora 20:15).

HERTHA - RAPID / Teza la germana


MODEL. Rapidistii au fost ieri la Zoo, in Berlin. Daniel Niculae a zabovit mult la lei, animale care simbolizeaza puterea
Partida cu Hertha din aceasta seara, de la ora 19:00, reprezinta cea mai importanta performanta din existenta clubului giulestean, care spera la continuarea visului european.

Rapid isi rescrie istoria in aceasta seara, cand formatia din Giulesti va disputa in premiera un meci in "16"-imile Cupei UEFA.

SPERANTA. Impotriva Herthei, giulestenii pornesc cu sansa a doua, dar revenirile lui Danut Coman si Marius Maldarasanu par sa mai fi atenuat din grijile lui Razvan Lucescu. Adus in aceasta iarna special pentru a da greutate ofensivei, Viorel Moldovan este in continuare indisponibil, in timp ce Daniel Pancu nu are drept de joc in cupele europene. De-a lungul timpului, Rapid a mai intalnit alte trei formatii germane, feroviarii ratand insa calificarea de fiecare data. "Sunt convins ca putem scoate un rezultat bun. Daca vom continua pe linia ascendenta care s-a vazut si in timpul meciurilor de pregatire, avem sansa noastra. Nu avem nimic de pierdut, iar jucatorii trebuie sa nu se teama si sa joace de la egal la egal. Cel mai important lucru este sa marcam", a afirmat zilele trecute tehnicianul Razvan Lucescu.

SIGURI PE EI
Daca tonusul giulestenilor este unul mai degraba realist, optimismul este starea de spirit predominanta in tabara germana. "Suporterii n-au de ce sa-si faca griji. Vom marca pe putin doua goluri si vom duce mai departe echipa in Europa", a afirmat capitanul echipei, Arne Friedrich. De asemenea, nemtii nu-si pun decat problema scorului, considerand ca Rapid va veni sa joace cat mai defensiv. "Avem nevoie de un avantaj cat mai mare, pentru a sta linistiti in retur. Cred ca romanii vor veni la Berlin sa se apere, iar asta s-ar putea sa ne incurce putin, pentru ca Rapid mi s-a parut o echipa bine organizata in defensiva. Sper sa profitam de faptul ca romanii nu au jucat in acest an meciuri oficiale", a declarat si antrenorul Gotz.

HEERENVEEN - STEAUA / Pentru debutul lui Oli


CA IN ROMANIA. Antrenamentele stelistilor din Olanda s-au desfasurat pe o ninsoare destul de deasa
In aceasta seara, de la ora 20:15, in direct pe Pro TV, stadionul "Abe Lenstra" din Heerenveen va gazdui prima mansa a confruntarii dintre echipa-gazda si Steaua, din "16-imile" Cupei UEFA.

Dupa ce a defilat in grupe, campioana Romaniei va incerca sa egaleze performanta din sezonul trecut, cand a ajuns pana in optimile de finala ale competitiei dupa ce a trecut de Valencia. Toate gandurile antrenorilor si jucatorilor stelisti au un numitor comun: sa marcheze neaparat pe terenul lui Heerenveen.

MORAL. Dupa cateva zile de adaptare la conditiile din Olanda, in cantonamentul de la Mierlo, stelistii au ajuns ieri la Heerenveen, iar antrenorul Cosmin Olaroiu a condus aseara antrenamentul oficial pe stadionul "Abe Lenstra". Unul dintre cei mai in forma jucatori pare a fi chiar capitanul Mirel Radoi, al carui moral a crescut dupa ce a aflat ca a fost reprimit in circuitul echipei nationale. Mai mult, prezenta selectionerului Victor Piturca la tribuna oficiala il va motiva si mai mult pe Radoi la meciul din aceasta seara.

SUSTINERE. Principalul finantator al Stelei, Gigi Becali, va sosi cu aproximativ o ora inaintea partidei, la bordul unui avion particular. El va fi insotit de presedintele Marius Lacatus, de mai multi nepoti si de alti cativa prieteni apropiati sau parteneri de afaceri. Becali se va intoarce in tara imediat dupa fluierul final al meciului. De asemenea, in tribune se vor afla circa 500 de suporteri romani.

"STEAUA NU E AC MILAN!"
Fundasul central al echipei olandeze, Michael Breuer, nu e speriat de optimismul din tabara romana. "De ce nu am merge noi mai departe? Steaua nu e o echipa de top din Europa, nu e Milan. Anul trecut am jucat cu Newcastle, iar fotbalul din Anglia este mai bun decat cel practicat de Steaua, de aceea cred ca ne putem califica. Stim cum sa reducem forta romanilor, care formeaza o adevarata echipa", a declarat Breuer.

EXAGERARI
Cotidianul local Volkskrant a incercat ieri sa radiografieze trecutul clubului Steaua. Ca de obicei, informatiile sunt destul de fanteziste, chiar jignitoare. "Rasismul si controversele sunt asociate cu numele Stelei la fel de mult ca dictatorul Ceausescu si fotbalistul Hagi", noteaza publicatia. Dupa ce anunta ca "transferul cel mai important al romanilor din aceasta perioada este cel al tanarului international Nicolae Dica (!?)", olandezii incep sa exagereze. "In retur, jucatorii de la Heerenveen vor avea de infruntat un public fanatic, care nu se fereste sa foloseasca un limbaj rasist. Suporterii sunt reuniti sub denumirea de «Armata Ultra» si folosesc deseori sloganuri fasciste si coregrafii bazate pe imaginie ale lui Adolf Hitler."
×
Subiecte în articol: sport