x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Uefa: Contra şi Mutu, calificaţi

Cupa Uefa: Contra şi Mutu, calificaţi

de Jurnalul National    |    14 Mar 2008   •   00:00
Cupa Uefa: Contra şi Mutu, calificaţi
Sursa foto: AFP/

Cosmin Contra şi Adrian Mutu sunt singurii fotbalişti români ca­lificaţi în sferturile de finală ale Cupei UEFA. După ce în urmă cu o săptămână s-a impus cu 2-1 în deplasare, Getafe a învins-o pe Benfica şi în retur, scor 1-0

Cosmin Contra şi Adrian Mutu sunt singurii fotbalişti români ca­lificaţi în sferturile de finală ale Cupei UEFA. După ce în urmă cu o săptămână s-a impus cu 2-1 în deplasare, Getafe a învins-o pe Benfica şi în retur, scor 1-0. La echipa spaniolă, Contra a evoluat pe toată durata meciului, în timp ce Lazlo Sepsi a jucat pentru Benfica din mi­nutul 74. Fiorentina, fără Adrian Mutu, accidentat, a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a trece de Everton, pe care o învin­sese în tur cu 2-0. Englezii s-au impus însă în retur cu acelaşi scor şi au împins meciul în prelungiri, dar Fiorentina s-a calificat după 4-2 la loviturile de la 11 metri. Tot după penaltiuri a fost eliminată şi Tottenham, a doua echipă din Anglia care a jucat miercuri, deşi, la finalul celor 90 de minute, elevii lui Juande Ramos reuşiseră să anuleze avantajul luat de Eindhoven în tur. În sferturile de finală s-au mai calificat şi două echipe din Germania, Bayer Le­verkusen şi Bayern München, care au trecut de Hamburg, respectiv Anderlecht. Singura surpriză a zilei de miercuri a avut loc la Sankt Petersburg, unde Zenit a învins cu 2-0 pe Olympique Marseille şi s-a calificat datorită golului marcat în deplasare. Tragerea la sorţi a me­ciurilor din Cupa UEFA şi din Liga Campionilor va avea loc azi la prânz, la Nyon.

 

Optimi – retur

Azi

Zenit – Marseille (în tur 1-3)2-0

Pogrebnyak ’39, ’78

Hamburg – Leverkusen (0-1)            3-2

Trochowski ’53, Guerrero ’64, Van der Vaart ’80 / Barbarez ’18, Gekas ’55

Bayern – Anderlecht (5-0)1-2

Lucio ’9 / Akin Serhat ’20, Iakovenko ’35

Everton – Fiorentina (0-2)2-0

(4-2 la penalty-uri)

Johnson ’16, Arteta ’67

Eindhoven – Tottenham (1-0)            0-1

(6-5 la penalty-uri)

Berbatov ’81

Getafe – Benfica (2-1)1-0

Albin ’78

Aseară, după închiderea ediţiei, au avut loc ultimele două meciuri din optimi, Werder Bremen – Glas­gow Rangers (în tur 0-2) şi Sporting Lisabona – Bolton (în tur 1-1).

×
Subiecte în articol: sport