x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa UEFA Intertoto - Dam de Bosnia si de Cipru

Cupa UEFA Intertoto - Dam de Bosnia si de Cipru

12 Apr 2005   •   00:00

Reprezentantele Romaniei in Cupa UEFA Intertoto vor avea adversare din Bosnia-Hertegovina si din Cipru, in primul tur al editiei din acest an. La cererea FRF, forul european a acordat Romaniei un loc suplimentar, astfel ca la competitia din vara, Divizia A va avea doua reprezentante.

CANDIDATE. Pentru ca UEFA solicita ca fiecare tara sa-si nominalizeze participantele pana pe 6 iunie, cele doua formatii care vor reprezenta Romania urmeaza sa fie desemnate dupa disputarea etapei a 29-a (penultima). Patru cluburi si-au manifestat deja dorinta de a participa: Gloria Bistrita, Farul Constanta, CFR Cluj si "Poli" AEK Timisoara. Pentru a fi inscrise in intrecerea europeana, echipele trebuie sa indeplineasca insa o conditie: Romania 1 nu trebuie sa se claseze mai jos de locul 8, iar Romania 2 nu are voie sa termine sezonul mai jos de locul 12.

PROGRAM. Cupa UEFA-Intertoto se va desfasura in perioada iunie-august 2005. Prima runda este programata pe 18/19 iunie (turul) si 25/26 iunie (returul). Castigatoarele celor trei finale care vor avea loc pe 9 si 23 august se vor califica in turul I al Cupei UEFA. Intrecerea reprezinta o sansa pentru echipele care la sfarsitul sezonului nu au reusit o clasare pe un loc de cupa europeana.

ADVERSARE
In primul tur, Romania 1 va intalni Bosnia-Hertegovina 2. In cazul in care se va califica mai departe, reprezentanta tarii noastre se va confrunta in turul secund cu Anglia 2. In ambele cazuri, Romania va juca primul meci al "dublei" pe teren propriu. In schimb, Romania 2 urmeaza sa evolueze in primele partide in deplasare. Mai intai cu reprezentanta Ciprului, apoi, in cazul unei calificari, cu invingatoarea "dublei" Croatia 2 - Slovenia. In turul 3, formatiile romanesti ar putea da de echipe din Franta sau din Spania.

×
Subiecte în articol: sport