x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa UEFA - Puncte pentru Romănia

Cupa UEFA - Puncte pentru Romănia

de Vicentiu Neagoe    |    15 Aug 2007   •   00:00
Cupa UEFA - Puncte pentru Romănia

CFR Cluj şi Oţelul vor intălni măine pe Anorthosis Famagusta, respectiv Lokomotiv Sofia, in manşa I a turului II preliminar al Cupei UEFA. Ardelenii vor juca acasă, cu incepere de la ora 20:30, in direct la Kanal D, in timp ce gălăţenii vor evolua la Sofia de la aceeaşi oră, in direct la Sport.ro.

CFR Cluj şi Oţelul vor intălni măine pe Anorthosis Famagusta, respectiv Lokomotiv Sofia, in manşa I a turului II preliminar al Cupei UEFA. Ardelenii vor juca acasă, cu incepere de la ora 20:30, in direct la Kanal D, in timp ce gălăţenii vor evolua la Sofia de la aceeaşi oră, in direct la Sport.ro.

Tehnicianul feroviarilor clujeni, Ioan Andone, a declarat că adversara echipei sale este una periculoasă, singura deficienţă a ciprioţilor fiind ritmul lent de joc. Antrenorul ardelenilor spune că are foarte multe informaţii despre Anorthosis. "Am foarte mulţi prieteni in Cipru şi am primit foarte multe informaţii. Singura lor deficienţă este tempoul de joc. In Cipru se joacă mai lent. Majoritatea jucătorilor sunt mai in vărstă, dar componenţi de loturi naţionale. Sper să căştigăm la Cluj şi să luăm o opţiune serioasă pentru calificare. Ştiu ce inseamnă să joci in Cipru. Atmosfera este de parcă s-ar juca o finală de Campionat European", a spus Andone. Acesta a fost completat de preşedintele Iuliu Mureşan: "Ne dorim să căştigăm căt mai confortabil la Cluj pentru a merge in Cipru doar in excursie. Biletele pentru acest meci s-au pus in vănzare de ieri, preţurile oscilănd intre 20 de lei la peluză şi 100 de lei la tribuna oficială. Partida de pe stadionul "dr Constantin Rădulescu" va fi arbitrată de o brigadă din Elveţia, avăndu-l la centru pe Carlo Bertolini şi la cele două tuşe pe Raffael Zeder şi Stefan Buhlmann.

OŢELUL. Elevii lui Petre Grigoraş au efectuat luni sera un antrenament in nocturnă, pe terenul 2, deşi instalaţia nu se ridică la standardele normale. "Am fost curioşi să vedem cum e să te antrenezi in nocturnă, dar cel mai bine ar fi să o facem pe terenul principal şi să putem juca meciurile de pe teren propriu in nocturnă", a declarat căpitanul Oţelului, Gabriel Paraschiv. "Sunt nişte beculeţe, nişte licurici. Sper să reuşim să ne antrenăm in condiţii bune pentru a pregăti căt mai bine meciul cu Lokomotiv, care se va desfăşura in nocturnă", a completat tehnicianul gălăţenilor, Petre Grigoraş. Meciul va fi arbitrat de o brigadă finlandeză, cu Jouni Hyytia la centru, Esa Vehvilainen şi Teijo Kotinurmi la tuşe.

Atac la arbitri

Preşedintele clujenilor, Iuliu Mureşan, a declarat că-l va recuza pe centralul Sebastian Colţescu, deoarece acesta a dat multe "chixuri" in ultima vreme, şi a adăugat că priveşte cu scepticism delegarea lui Augustus Constantin la meciul de duminică, dintre echipa sa şi Steaua. "Ne-a ras de prea multe ori. Pare că este arbitrul unei echipe sau două. Este un arbitru bun, dar ceva se intămplă cu el şi este păcat că in ultima vreme a dat numai chixuri", a spus Mureşan. "Cavalerii fluierului de la noi sunt sub valoarea campionatului. Valoarea lor a scăzut şi a echipelor a crescut. Este un vot de blam pentru CCA că nu face delegările. Vine cineva din afară să le facă. Este ca şi cum eu aş primi ordine la clubul meu", a incheiat Mureşan.

Au venit banii

Calificată in turul 2 preliminar al Cupei UEFA, după un traseu excelent in "Intertoto", unde a eliminat pe Trabzonspor Istanbul, una dintre favorite, Oţelul Galaţi a intrat ulterior in colaps financiar. "Nu ştiu cum ne vom descurca, probabil vom scoate jucătorii la «tarabă»", declara preşedintele gălăţenilor, Marius Stan. Ieri insă oficialul a anunţat că problemele legate de bani s-au rezolvat in proporţie de 90 la sută: "Nu pot decăt să mă bucur. S-au făcut mari eforturi pentru a se ajunge aici şi era păcat ca jucătorilor să le stea găndul in altă parte". Marius Stan a reuşit să convingă principalul sponsor, "Mittal Stell", să aloce o sumă in plus din bugetul acordat iniţial, iar jucătorii şi-au incasat o mare parte din restanţe.

×
Subiecte în articol: sport