x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa UEFA - Revenirea la Sevilla

Cupa UEFA - Revenirea la Sevilla

de Florin Gongu    |    16 Mar 2006   •   00:00
Cupa UEFA - Revenirea la Sevilla

Intr-un oras cu numele caruia se identifica istoria Stelei, campioana Romaniei va incerca in aceasta seara, de la ora 22:30, sa se califice in sferturile de finala ale Cupei UEFA.

Corespondenta din Sevilla
Intr-un oras cu numele caruia se identifica istoria Stelei, campioana Romaniei va incerca in aceasta seara, de la ora 22:30, sa se califice in sferturile de finala ale Cupei UEFA.

Partida de la Sevilla pleaca de la scorul de 0-0, inregistrat in prima mansa, la Bucuresti, fiind transmisa in direct de TVR 1. Acum doua decenii, la 7 mai 1986, celalalt stadion din capitala Andaluziei, "Ramon Sanchez Pizjuan", gazduia imensul succes al Stelei din finala Cupei Campionilor Europeni, contra Barcelonei. La plecarea de pe Aeroportul "Baneasa", antrenorul Cosmin Olaroiu a parut foarte concentrat, la fel ca si jucatorii sai. "Este cel mai important meci al carierei mele de antrenor, pentru ca ar insemna o performanta pentru mine si pentru jucatori. Cu toate acestea, nu am de ce sa am emotii", a spus Olaroiu.

SOSIRE. Delegatia Stelei a ajuns pe Aeroportul "San Pablo" din Sevilla in jurul orei 14:30 (ora Romaniei), dupa trei ore si 45 de minute de zbor. Extrem de obositi, Radoi si compania s-au deplasat la Hotelul Al Andalus Palace, cotat la patru stele, aflat la 8 km de aeroport si la 10 minute de centrul istoric al orasului.

CONTROL
Nici un oficial al clubului Betis nu a intampinat ieri delegatia noastra la sosirea pe Aeroportul "San Pablo". In schimb, stelistii au fost nevoiti sa treaca printr-un control antiterorist extrem de riguros. Alertati de gripa aviara, spaniolii n-au permis intrarea in oras cu nici un fel de mancare. Ieri, la Sevilla erau 25 de grade Celsius. Aseara, la ora 19:00, a fost programat antrenamentul oficial al Stelei.

VIZITA
Invitati de finantatorul Gigi Becali sa insoteasca echipa, componentii generatiei Sevilla 1986 vor avea in aceasta dimineata parte de o placuta surpriza. Conducerea Stelei le-a organizat o excursie la Stadionul "Ramon Sanchez Pizjuan", acolo unde in urma cu 20 de ani castigau Cupa Campionilor Europeni. Din delegatie fac parte comentatorul radio al acelui meci, Octavian Vintila, dar si Horia Moculescu.

"Generatia 1986" vrea sa poarte noroc echipei lui Olaroiu

Invitati de patronul Gigi Becali sa asiste la meciul de azi de la Sevilla, foste glorii ale Stelei din 1986 spun ca vor purta noroc trupei antrenate de Cosmin Olaroiu. "Sper ca prezenta lor sa-i motiveze cat mai tare pe jucatori", a zis tanarul tehnician.

AMINTIRI. In avionul care a aterizat ieri la Sevilla, dupa un zbor de aproape patru ore, s-au aflat antrenorul Emerich Ienei, Helmuth Duckadam (foto), Lucian Balan, Stefan Iovan, Adrian Bumbescu, Mihail Majearu, Ilie Barbulescu, Constantin Pistol, Marin Radu II si Marius Lacatus. Antrenorul Stelei in 1986, Emerich Ienei, a declarat ca nu a mai fost la Sevilla de 20 de ani: "Am emotii si nostalgia acelor vremuri. Lumea mai uita, noi insa, nu. Duckadam mi-a spus ca sunt neschimbat, iar eu glumeam cu ei spunand ca am vazut un grup de batranei".

Eroul de la Sevilla, Helmuth Duckadam, crede ca performanta din 1986 nu mai poate fi egalata. "Echipele romanesti nu mai au valoare de a ajunge intr-o finala. Visele sunt vise, dar mai este mult pana sa devina realitate. Ar fi interesant sa se ajunga la penaltiuri acum si nu m-ar deranja sa apere Carlos cinci, chiar m-as bucura. Atunci sa jucam la 0-0 daca vrem penaltiuri", a glumit Duckadam.
×
Subiecte în articol: sport stelei sevilla